Spetals Verk på Galterud tar stadig større jafs i det norske vannkraftmarkedet. Nå har den Galterud-baserte høyteknologibedriften nettopp vunnet en ny, spennende kontrakt for et europeisk investeringsfond, som satser på grønn energiutbygging i Norge.

Daglig leder Magnus Jonassen (t.h) og lærling Marius Tømte

Daglig leder i Spetals Verk, Magnus Jonassen, er svært fornøyd med at selskapet vant anbudet i hard konkurranse med norske og utenlandske småkraftverk-leverandører.

-Det tyske fondet investerer mye i vind- og solkraftprosjekter i Europa, og er nå på vei inn på det norske markedet. Dette er deres første prosjekt i Norge, så det er klart vi er stolte av at vi vant frem med vår løsning, forteller Magnus Jonassen.

Den tyske professoren som gjorde en såkalt audit av selskapet, var svært fornøyd etter han hadde besøkt fire kraftstasjoner som Spetals Verk har satt opp på Vestlandet, og fått en grundig gjennomgang i bedriftens lokaler på Galterud.

-Det er selvsagt en fin bekreftelse for oss at våre kunder har tillit til vår kvalitet og leveranse. Vårt mål er å være ”best in class”, og når kvalitetsbevisste kunder viser oss den tilliten, bekrefter det at vi har riktig strategi og fokus, fortsetter Jonassen.

 

Ingeniørkunst og teknologi

-Kan du forsøke å forklare teknologien for oss som ikke kan noe om vannkraftverk?

-Vi har utviklet vår egen turbinteknologi, og vi bruker moderne, kommersielle dataprogrammer og metoder til å bygge opp databaser med flere tusen modeller og statistiske konstruksjoner, som kan brukes i spesifikke prosjekter. Alt er dataautomatisert, og på den måten kan vi jobbe raskere og med god kvalitet, forklarer Jonassen.

Ved å bygge disse databasene med mange tusen potensielle modeller av vannkraftverk kan bedriften utføre flere prosjekter samtidig på en effektiv måte.

-Vi har utviklet gode konsepter på konstruksjon og gjennomføring av prosjekter, og har bygget oss opp solid erfaring med en bred prosjektportefølje. Våre strømlinjeformede prosesser bidrar til at vi klarer å tjene penger på prosjektene år etter år, fortsetter han.

 

Behov for nye anlegg og oppgraderinger

Med bred og solid kompetanse i hus ser den svært så operative daglige lederen lyst på markedssituasjonen for utbygging av småkraftverk fremover.

-For rundt to og et halvt år siden ble skatteregimet for småkraftverk endret slik at det nå er mer lønnsomt å bygge større anlegg. Det innebærer flere prosjekter med større maskiner, flere tekniske krav og mer avanserte konstruksjoner, sier han og fortsetter:

-Mange tusen vannkraftverk i Norge trenger også fornyelse og oppgraderinger, og her er vi i ferd med å intensivere vår aktivitet. Dette er et spennende markedsområde hvor vi allerede har utført mange vellykkede prosjekter.

Selskapet har på bakgrunn av behovet for oppgradering av vannkraftanlegg rundt om i landet, blant annet gjennomført et to-årig prosjekt sammen med Innovasjon Norge, som avsluttes i år.

-Vi har nå utviklet en metodikk som gjør at vi raskt kan tilpasse en løsning til oppgradering av aggregater for å sikre effektiv drift. Dette gir oss gode markedsmuligheter, og det har vært et godt samarbeid med Innovasjon Norge, kan Magnus fortelle.

 

Beinhard prioritering gir fornøyde kunder og gode referanser

-Hva mener du er de viktigste konkurransefortrinnene deres?

-Som i de fleste andre bransjer konkurrerer vi på pris. Vi må ha ”riktig” pris for å bli invitert med inn på anbud i prosjekter. Kvalitet på produktet er en selvfølge, og vi må bygge tillit hos våre kunder og levere det vi sier vi skal til rett tid. Det er viktig for oss med gode referanseprosjekter og fornøyde kunder, og derfor må vi skjerpe oss hele tiden, sier han.

Dette altoppslukende kunde- og leveransefokuset kan være noe av årsaken til at den moderne og grønne teknologibedriften på grensen mellom Kongsvinger og Sør-Odal ikke så ofte er på folks lepper i regionen.

– Det er beinhard prioritering hele veien. Vi kjører i gang ti-tolv kraftverk i løpet av året, og bruker rundt 18 måneder på et prosjekt. Dette er komplisert teknikk som krever den største oppmerksomhet, og da blir det dessverre ikke så mye tid til nettverksbygging og andre aktiviteter lokalt, forklarer han.

 

Bygger kompetanse for å bli komplett leverandør

Spetals Verk har totalansvar for prosjektene, men der det er behov benytter de mange underleverandører av komponenter i et vannkraftanlegg. For å få enda større kontroll på leveransen, har de nå valgt å bygge opp en egen elektroavdeling på Galterud.

-Turbinene styres av et elektrisk datasystem, som vi tidligere har kjøpt av andre leverandører. Vi har tatt en strategisk beslutning på å bygge opp et eget tavleverksted for å ha kompetansen i huset. Dette er et helt nytt fagområde, og vi har ansatt flere nye, dyktige medarbeidere. Det har også gitt oss mulighet til å ta imot vår første lærling innen elektrofaget, sier Jonassen.

Magnus Jonassen understreker at det er positivt å samarbeid med utdanningsinstitusjoner, og mener at det er ganske lett å få tilgang på folk med relevant kunnskap i regionen.

-Våre ansatte og deres dyktighet er det aller viktigste, og vi ser mange fordeler med å være lokalisert her. Mye av det vi jobber med handler om fagarbeiderkunnskap og installasjon, og det har vi kompetanse på i regionen. Når det gjelder ingeniørkunnskap, er vi som er ingeniører i bedriften foreløpig relativt unge, så får vi se hvilke behov som melder seg på sikt, smiler han.

 

Ser lyst på fremtiden

På spørsmål om hvordan fremtiden ser ut fra en vannkraftleverandørs ståsted, er Jonassen optimist når det gjelder både markedet og deres egen bedrift.

-Norge er et godt vannkraftmarked, og såkalte ”grønne sertifikater”, som innebærer at de som investerer får et ekstra bidrag, har gitt et løft i markedet. Det er mange gode prosjekter å bygge ut, kraftprisen har en positiv kurve, og vi ser at stadig flere Europeiske fond kommer inn og vil investere, mener han.

Jonassen kan også fortelle at de nå også leverer sin design til flere prosjekter i Øst-Europa, så det er tydelig at flere ønsker deres tekniske løsninger.

-De strategiske valgene vi har tatt gir oss flere ben å stå på. Det viktigste for oss er at vi alltid leverer god kvalitet og leverer som avtalt. Slik bygger vi tillit, og det ser lovende ut fremover, avslutter daglig leder Magnus Jonassen i Spetals Verk.