Nøkkelinformasjon

Fremtidsrettede boliger med fokus på design, energi, miljø og økonomi levert av Grønn Bolig Kongsvinger. Boligene bygges med moderne arkitektur med store vindusflater og i mur som trenger mindre vedlikehold. Lokale Hedmark murmesterforretning står for byggingen med kvalitetsleverandører som Sigdal. 2 romslige enheter leveres etter TEK17 med en planløsning for livsløpsstandard som er tilpasset dagens behov og ønsker. Alt for økt livskvalitet til deg og dine. Kjøkken med åpen løsning, 3 soverom, 2 stuer, 2 flislagte bad og eget vaskerom. Flott takterrasse for misunnelse av de fleste. Opparbeidet tomt og carport. Flotte boliger ulikt mange andres, og en god investering for fremtiden.

Nøkkelinformasjonen fra megler er en oppsummering av hovedpunktene i prosjektet.

For fullstendig informasjon og dokumentasjon vises det til kjøpekontrakt med vedlegg for prosjektet, hvilket er det avtalemessige grunnlaget for kjøp av leilighet.

Selger har godkjent salgsoppgaven 17.06.2020

Hovedoppdragsnummer

79-19-9015

Eiendom

Damstien 19, 2208, Kongsvinger

Matrikkel

Gnr. 30 bnr. 356 i Kongsvinger kommune

Ferdigstillelse

Forventet ferdigstillelse påsketider 2021.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Partner / Fagansvarlig Amelia Åsengen-Sletholen

Selger/Utbygger

Grønn Bolig Kongsvinger AS
c/o Hedmark Murmesterforretning AS, Elgvegen 1A, 2211 Kongsvinger
Org. nr 921 440 030

Hjemmelshaver

Bart Eiendom AS
Nestebyalléen 12, 2211 Kongsvinger
Org. nr 919 285 834

Priser fra – til

Priser fra 5 250 000-5 270 000

Arealer

Primærrom: 129 kvm, Bruksareal: 132 kvm

Fellesutgifter

Det er ikke lagt opp til månedlige felleskostnader da eiendommens driftskostnader faktureres den enkelte seksjon. Eierseksjonssameiet kan i fellesskap rekvirere ytelser for fremtiden.

Kostnader med eiendommen som ikke knytter seg til den enkelte bruksenhet, er felleskostnader. Felleskostnader skal fordeles mellom seksjonseierne etter sameiebrøken. Dersom særlige grunner taler for det, kan kostnadene fordeles etter nytten for den enkelte bruksenhet eller etter forbruk jf. eierseksjonsloven §29.

Eiendomsskatt

Kongsvinger kommune har eiendomsskatt. Eiendomsskatt er p.t ikke fastsatt og vil bli beregnet ut fra gjeldende beregningsmodell for eiendomsskatt.

Kommunale avgifter

Kr. 6 588 pr. år
(Stipulerte avgifter) I tillegg kommer eiendomsskatt og forbruk vann og avløp.
Renovasjon (Normalabonnement) Kr. 3 212,50,-
Feiing pr. pipe og tilsyn Kr. 625,-
Årlig abb.gebyr vann Kr. 1 250,-
Målerleie Kr. 250,-
Årlig abb.gebyr avløp Kr. 1 250,-

I tillegg kommer forbruk vann pr. m3 Kr. 14,00 og forbruk avløp pr. m3 Kr 14,20 (eks mva).

Det gjøres oppmerksom på at kommunale avgifter kun er et stipulert anslag som vil kunne variere noe. Det tas også forbehold om endring av priser i kommunale avgifter. I tillegg kommer eiendomsskatt. Eiendomsskatt er p.t ikke fastsatt og vil bli beregnet ut fra gjeldende beregningsmodell for eiendomsskatt.

Energimerke

Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje – Energikarakter B

Beskrivelse

Fremtidsrettede boliger med fokus på design, energi, miljø og økonomi.

-For deg som er opptatt av design-
God arkitektur forutsetter nøye vurdering av plassering i terrenget, funksjonelle planløsninger, gode lagringsplasser og tilgang til mye dagslys.
Grønn Bolig skiller seg ut fra andre boligleverandører ved å tilby store vindusflater som gir god utsikt, luftig planløsning og et moderne inntrykk.

-For deg som vil spare tid og penger på vedlikehold-
Et Grønn Bolig hus må vedlikeholdes. Men et murhus i Leca og fasadepuss som er lett å vedlikeholde. Leca som materiale er ren norsk leire og kan ikke råtne. NorDan vinduer har garanti på 30 år. Du får gjort mye annet på denne tiden.

-For deg og de du er glad i-
Leca som materiale inneholder ingen helse- eller miljøfarlige stoffer. Det avgir ingen skadelige utslipp. Konstruksjonen av Leca Isoblokk med puss på begge sider er vurdert å ha en større brannmotstand* enn det som er kravet i byggeforskriften (TEK17). Byggesystemet gjør boligen mer brannsikker og lydtett.

*(REI120 og U-Verdi på 0,15)

-For din velvære og for miljøet-
Alle glassflater har Comfort 3-lags glass med et varmetap som tilfredsstiller strenge passivhuskrav. Byggesystemet sørger et svært lavt varmetap og ingen kondens. Der hindrer også at inneklimaet blir for varmt om sommeren. Når du ikke slipper ut varme bruker du mindre strøm. Når du bruker mindre strøm hjelper du til med å redusere bruken av naturressurser.
Det er bra for miljøet.

Vegger
Sparklede og malte gipsplater. Hvite slette innvendige dører med flat terskel for livsløpsstandard. Innvendig listefrie vinduer. Glatt listverk for dører leveres ferdig behandlet av produsent. Vinduer leveres listeløst med foring i gips, sparklet og malt. Det benyttes hjørneforsterkning på utvendige hjørner. Unntaket er vinduer på bad hvor det også skal legges flis i foring.

Himlinger
Sparklet og malt gipstak med listfri overgang.

Gulv
14mm 3-stavs eik parkett i stue, kjøkken og soverom. Fliser på gulv i gang og bod under trapp. Fliser på bad og vaskerom. Trapper i furu med eiketoning. Hvitgrunnet vanger, rekkverk og håndlist. Det leveres generelt hvitmalt listverk og utforinger, synlig spikerhull kan forekomme.

Bad/vaskerom
Boligen har 1 bad i hver etasje, samt vaskerom/teknisk rom i 1.etasje.
Alle rom i lekker og stilren utførelse og varmekabler i gulvet. Flistype og farge valgt av utbygger med valgmuligheter.
Bad med fliser på vegger, gulv og sokkel, med baderomsinnredning fra Dansani med hvite skuffefronter og speil med lys. Tapwell blandebatteri. Dusjvegg/dusjhjørne løsning med ettgreps dusjbatteri og dusjgarnityr i krom.
Praktisk vaskerom/teknisk rom med vegghengt rustfri utslagsvask med ettgreps blandebatteri. Flislagt gulv og sokkel med slette malte vegger. Opplegg for vaskemaskin. 200liter varmtvannsbereder. Ventilasjonsaggregat. Benk på vaskerom medfølger ikke.

Kjøkken
Lekkert og moderne kjøkken i åpen løsning mot stue. Kvalitetsinnredning fra Sigdal med integrerte hvitevarer og komfyrvakt. Innredning med laminat benkeplate og hvite/grå dører/evnt. noe skuffer. Sigdal representerer en livsstil med fremragende løsninger, tilpasset dagens behov. Sigdal leverer kjøkken av høy kvalitet med uante tilvalgsmuligheter.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i populære og familievennlige “Lia” i Kongsvinger, ca. 2km fra sentrum. Sydvendte takterrasser med gode solforhold.

Kongsvinger by har det aller meste by på av fasiliteter med forretninger, kino, restauranter, sykehus og skoler m.m. Kongsvinger har også gode togforbindelser til bl.a. Oslo. Fra Kongsvinger er det ca. 10 mil til Oslo, ca. 7 mil til Gardermoen og ca. 4 mil til Sverige (Charlottenberg) med stort kjøpesenter og shoppingmuligheter.

Tomt

Eiet tomt, 1044 m2
Oppgitt areal er omtrentlig felles for eierseksjonssameiet.

Uteområder/grøntarealer leveres maskinplanert med stedlige masser og tilsådd. Resten som naturtomt. Adkomst, parkeringsarealer og gårdsplass leveres iht. situasjonsplan med gruset dekke. Det leveres ikke beplantning.

Tomten blir seksjonert slik at det fremkommer hva som er bruksenheten og dennes tilleggsareal, samt hva som er fellesareal. Se forslag til seksjonering vedlagt i salgsoppgaven. Merk at det kan komme endringer før seksjoneringen er godkjent i kommunen.

Seksjonseieren har enerett til å bruke sin bruksenhet. Seksjonseieren har også rett til å bruke fellesarealene til det de er beregnet til eller vanligvis brukes til, og til annet som er i samsvar med tiden og forholdene jf. eierseksjonsloven §25.

Eiendommen

Damstien 19A og 19B ligger på Gnr 30 Bnr 356. Eiendommen vil bli seksjonert iht. til eierseksjonsloven slik at begge bruksenhetene vil få eget seksjonsnummer. Det vil i denne forbindelse opprettes et eierseksjonssameie for disse 2 enhetene. Det totale tomteareal er 1044,7 kvm.

Skole/barnehage

Lia sokner til Marikollen barneskole (1.-7.trinn) som ligger 1km fra eiendommen, og til den nye flotte storskolen Kongsvinger ungdomsskole (KUSK). Hit er det ca. 3km.
Kort veg ellers til flere skoler (Øvrebyen vgs, Sentrum vgs, NTG, og NTGU).
Høgskolen i Innlandet har avdeling i Kongsvinger.

Det er 2 barnehager innenfor en avstand på 1km (Lia barnehage og Marikollen barnehage). Det er flere barnehager i byen, både kommunale og private. Kongsvinger har god barnehage-dekning, og kommunen skilter med kort eller ingen ventetid på barnehageplass.

Offentlig kommunikasjon

Fra eiendommen er det 5 minutters gange til holdeplass for bybuss i Øvre Badstuvegen med timesavganger.

Kongsvinger har togstasjon med jevnlige og gode togforbindelser inn til Sverige og Oslo med direktelinje helt inn til Asker. Eiendommen ligger ca. 2km fra togstasjonen. Det er mange i Kongsvinger som pendler til Oslo med tog og til Gardermoen med bil.

For mer informasjon og rutetabeller se:
www.innlandstrafikk.no
www.vy.no
www.sj.se

Fritidstilbud

Kongsvinger by har godt med aktivitetstilbud for både liten og stor. Perfekt for den aktive familie. Kongsvinger har svømmehall og flere idrettsanlegg. Her er det muligheter for fotball, håndball, klatring, friidrett med løpebane, amerikansk fotball, og tennis. I byen ellers finnes også dansestudio, Gjemselund fotballstadion, og Kongshallen ishall der det er tilbud om både hockey og kunstløp. Strandpromenaden er et flott sted for en løpetur, og byen har flere treningssentre. Rett utenfor eiendommen ligger flotte turområder og det er kort veg til badeplass på Bæreia.

Leveransebeskrivelse

Eiendommen vil bestå av 2 stk eierseksjoner i tomannsbolig med tilhørende carport- og bodanlegg.

Utomhusarealer leveres ferdig opparbeidet etter gjeldende situasjonsplan. Organisering og fordeling av carport/parkeringsplasser bestemmes av selger. Et forslag til fordeling er vedlegg til seksjonering og i salgsoppgaven.

Boligene leveres etter gjeldende byggeforskrifter (TEK17). For mer informasjon se vedlagt leveransebeskrivelse.

Byggemåte
Gulv på grunn med ringmur utføres iht. NBI- byggdetaljer. Konstruksjonene frostsikres iht. NBI-detaljer/tabeller og gulvet frostsikres forskriftsmessig. Det utføres tiltak for sikring mot radon med duk og brønn. Nødvendige støttemurer blir satt opp etter avtaledokumentets tegninger.

Yttervegger (fra utsiden og inn, Weber puss system) med gjennomfarget sluttpuss, grunning, fiberpuss, armeringsnett, fiberpuss, Leca isoblokk 35 cm, lekter 48mm med isolert med 50mm mineralull, 13 mm sparklet og malt gips. Under terreng beskyttes veggen med grunnmurplater av plast.

Etasjeskiller i Leca byggeplank, trinnlyds isolasjon, påstøp. Nedlektet underside platet med gips.

Takverk (fra oppsiden og ned) Taktekking type sarnafil eller tilsvarende. Fallisolasjon eller fall bygget i tre. Krysslektet lufting. Vindsperre av vindpapp eller tilsvarende. Tak bjelker fylt med isolasjon h=300-400mm avhengig av spenn. Dampsperre og nedlektet underside inkl. sparklede og malte gipsplater. Takrenner og nedløp i stål/alu.

Innvendige vegger mellom boligrom i 98mm justert bindingsverk og 100mm isolasjon. Vegger mellom seksjoner (lydvegger) i Leca lydblokk 25cm utlektet med 48x48mm lekter, isolert med 50mm. Vegger i bad benyttes 98mm justert bindingsverk eller pussede leca vegger.

Vinduer leveres fra Nordan i treverk overflatebehandlet i hvit farge med 3-lags glass og med nødvendige beslag. Utsiden er aluminiums beslått.
og balkongdører med Comfort 3-lags glass fra NorDan med hvitmalt kjerne i tre og aluminiums bekledning.

Ytterdører fra Nordan, eller tilsvarende. Dørblad og karm leveres i hvit farge innvendig, terskel, sylinderlås og vrider. Dørene leveres med 3stk nøkler.
Balkong- og terrassedør leveres i hvit farge innvendig med glass, låsbar.
Innvendige dører og karmer er hvitmalt med flat/lav terskel. Dørene, er glatte og leveres med låskasse og vrider. Det må påregnes nivåforskjell på gulv inn til baderom. Dører leveres med utforing og glatt listverk.

Balkonger og terrasser av tre leveres i royal impregnerte bjelker og terrassebord, uten tekking og underkledning. Terrasse på bakkeplan leveres støpt, stålglattet overflate. Rekkverket leveres tilnærmet som vist på fasadetegning.

Carport/sportsbod med frostsikret og støpt betong gulv med stålglattet overflate. Ytterveg15cm Leca uisolert, med utvendig sluttpuss og overflate som bolig. Innvendig brettskurt puss på vegger. Takstoler dimensjonert for snølast etter lokale forhold. Tekking med takpapp. Tak ellers er ikke underkledd.
Takrenner/nedløpsrør/kroker og nødvendig tilbehør i stål/alu. 1 dobbelstikk og taklampe i carport, og det samme i bod. Det er forberedt for el. bil lader, påkobling og nødvendig materialer tilkommer.

Ventilasjon
Balansert ventilasjonsanlegg med roterende varmegjenvinner. Leveres med avsug og til luft i henhold til ventilasjonsleverandørens prosjektering. Nødvendige kanaler og mansjetter inngår i leveransen. Anlegget leveres av Flexit. Himling nedsenkes i noen rom og det må beregnes noe innkassing av kanaler i enkelte rom. Avløpsanlegg luftes i vegg evt. tak.

Oppvarming
Eiendommen varmes opp med strøm og ved. Eiendommen leveres med stålpipe med tilluft, og peisovn fra Contura. Varmekabler i gang, bad og vaskerom. Panelovner inngår ikke i leveransen.

EL-installasjoner
EL-installasjon i henhold til NEK400-2014. Ledningsføringer leveres skjult i gulv, vegg og himling. Noe åpent anlegg kan forekomme. I Carport/bod leveres åpent anlegg.
Materiellet leveres i hvit utførelse. Det elektriske anlegget leveres med jordingsledning. Det leveres komplett sikringsskap med automatsikringer, jordfeilbryter, komfyrvakt, overbelastningsvern og overspenningsvern.
Det leveres:
Stikkontakter, lyspunkter med tilhørende brytere. Elektriske punkt for tilkobling av varmtvannsbereder, ventilasjon, komfyr, komfyrvakt, vaskemaskin, oppvaskmaskin.

I tillegg leveres:
* Varmekabler gang, bad og vaskerom.
* Røropplegg og datapunkt til fremtidig installasjon av bredbånd (1 punkt i hver stue).
* 1stk. utelampe v/ hovedinngangsdør og 1stk v/ balkongdører
* Det er forberedt for rør og kurs til el. bil lader, komplett lader og opplegg kan inkluderes mot et tillegg på kr. 19 790,-

Sanitær/rør
Sanitæranlegg leveres komplett inkl. bunnledninger og stikkledninger. Sanitærinstallasjonen leveres som skjult opplegg. Dersom installasjonen krever det (eks. på vegg/tak der det er brann og lydtekniske krav) vil anlegget bli lagt åpent og kassett inn. Røropplegget blir levert som “rør i rør” system med kontrollskap plassert på bod/ vaskerom.

På kjøkken monteres 1stk ettgreps blandebatteri m/kran for oppvaskmaskin. Alternativt kran og avløp for oppvaskmaskin i kjøkkenbenk.
1stk Vannstoppventil.

På bad monteres vegghengt wc, dusj på vegg med glassvegger/dusjhjørneløsning, dusjbatteri og dusjgarnityr. Ettgreps blandebatteri i krom, og sluk i gulv. Moderne baderomsmøbler med skuff og speil med lys over.

I bod/vaskerom plasseres varmvannsbereder (200liter), ventilasjons aggregat, vegghengt utslagsvask i rustfritt med ettgreps blandebatteri. Sluk i gulv samt avløptrakt og kran til vaskemaskin.

Det monteres 1stk utvendig frostsikker kran pr. bolig ut fra våtrom.

Forbehold rundt leveranse
Selger forbeholder seg retten til å endre konstruksjoner, materialvalg, utstyrsleveranse, og materialdimensjoner forutsatt at funksjon og kvalitet opprettholdes. Kjøper aksepterer uten prisjustering at selger har rett til å foreta slike endringer.

Det vil ikke bli anledning til å bytte leverandør.
Listverk leveres ferdig behandlet og vil ha synlig spikring. Spikerhull blir ikke sparklet/overmalt av selger.

Utvendig gartnerarbeid, postkassestativ, tørkestativ og avfallsdunker er ikke medtatt i leveransen.

Arbeid som ikke inngår i kontrakt/leveranse må vente til boligen er overlevert.

Alle illustrasjoner, skisser, møblerte plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan således ikke anses som endelig leveranse. Det kan forekomme avvik mellom 3D-illustrasjoner og standardleveranse.

Inntegnet utstyr/inventar medfølger ikke, og det vil derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen. Slike avvik utgjør ingen mangel ved selgers leveranse som gir kjøper rett til prisavslag eller erstatning. Ved vesentlige endringer har kjøper rett til å heve avtalen, og kreve kjøpesummen tilbakeført. Kjøper kan ikke kreve erstatning ut over dette.

Dersom det er avvik mellom tegninger i prospekt/internettside og leveransebeskrivelsen i den endelige kontrakt med kjøper, vil leveransebeskrivelsen ha forrang og omfanget av leveransen er begrenset til denne.

Tegningene i prospektet bør ikke benyttes som grunnlag for nøyaktig møbelstilling, da målestokkavvik kan forekomme ved trykking/kopiering.

Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle boligene i prosjektet. Interessent oppfordres derfor særskilt til å vurdere dette (solforhold, utsikt, beliggenhet og omkringliggende bygningsmasse mv.) før budgivning.

Salgsoppgaven/prospektet med vedlegg er ment som en orientering om byggeprosjektet og er ikke bindende for den detaljerte utformingen, fargevalg for bebyggelsene, og de enkelte enheter.

Selger kan ikke garantere at det ikke er skjeggkre i boligen ved overlevering.

Selger står fritt til å bestemme bolignummer samt endre antall eierseksjoner i sameiet. Selger forbeholder seg retten til uten varsel å kunne endre priser og betingelser for usolgte boliger.

Salgsprisene er faste og kan ikke justeres etter kontraktsinngåelse.

Det tas forbehold om feil i beskrivelse, tegninger, bilder og prospekt.

Formuesverdi

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en “primærbolig” eller “sekundærbolig”. Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.

Boder

Begge seksjonene vil leveres med 1 stk innvendig bod i 1etg på ca. 3,1 kvm, samt en låsbar sportsbod i bakkant av carport på ca. 4,7 kvm.

Garderobeskapene er hvite med glatte dører og høyde 210cm. Det leveres 1stk 1 meters garderobeskap pr sengeplass.

Vei / Vann / Kloakk

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Odel / Konsesjon

Eiendommen er ikke underlagt odel eller konsesjon.

Reguleringsforhold / Offentlig godkjenning

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplan/kommunedelplan er avsatt til nåværende boligbebyggelse. Eiendommen ligger i et område som er regulert til frittliggende småhusbebyggelse (PlanID 402 8608 Nedre Hyttebakken). Det er pr. 19.12.19 ikke satt i gang planlegging på et område som berører/inkluderer eiendommen.
Det tas forbehold om feil og mangler. Opplysninger gitt av kommunen.

Igangsettingstillatelse er gitt av Kongsvinger kommune 16.01.2020.

Kopi av situasjonskart, matrikkelkart, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt digital salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Servitutter / Rettigheter

1988/4225-1/13 Best. om vann/kloakkledn.
04.07.1988
Med flere bestemmelser

1990/6362-2/13 Best. om vann/kloakkledn.
01.10.1990
Med flere bestemmelser
Kopi av grunnbok med servitutter tinglyst på eiendommen kan fremlegges av megler.
Disse er medtatt i standard kjøpekontrakt som er vedlegg til denne nøkkelinformasjonen.

Eiendommen overtas fri for økonomiske heftelser. Kjøper må akseptere at det på eiendommen tinglyses ytterligere servitutter/erklæringer som er nødvendig for å gjennomføre prosjektet, pålagt av offentlige myndigheter, eller nødvendige bestemmelser knyttet til naboforhold. Eiendommene overdras med de rettigheter og forpliktelser grunnboken viser. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for tinglysinger av øvrige nødvendige erklæringer/avtaler o.l. Eiendommen er på nåværende tidspunkt påheftet urådighetserklæring og pantelån til sikkerhet for selgers erverv av eiendommen. Disse heftelser vil slettes ved overtagelsen.

Sameiet

Det vil bli opprettet eierseksjonssameie med 2 eierseksjoner i samsvar med Eierseksjonsloven av 23.mai 1997 nr.31.

Sameiebrøken vil være fordelt med en 1/2 på hver.

Fremtidig eier plikter å være medlem av sameiet. Som seksjonseier i et seksjonssameie, vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boligseksjon. Eneretten omfatter også balkong/terrasse og/eller privat uteareal.

Seksjonseierne får felles bruksrett til sameiets fellesareal.

Seksjonseierne har full råderett over sine seksjoner og seksjonseierne kan fritt pantsette, selge og leie ut sine seksjoner.

For øvrig gjelder lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av sameiet. Det vil bli avholdt konstituerende sameiermøte der det velges et styre som vil representere sameiet. Sameiet er pliktig til å avholde årsmøter hvor regnskap og budsjett fremlegges. Sameiets styre har ansvaret for at eiendommen forvaltes etter retningslinjer og vedtekter som fastsettes av årsmøtet.

Det tas forbehold om endelig antall seksjoner.

Stipulert overtagelse

Antatt overtagelse påsketider 2021.
Det gjøres uttrykkelig oppmerksom på at anslaget vedrørende overtagelsestidspunkt ikke er å anse som en avtalt
frist for overtagelse i forhold til Bustadoppføringslova §10. Anslaget er kun et estimat, og endelig overtagelsesdato vil bl.a. avhenge av kommunal behandling, inngåelse av en for selger tilfredsstillende entreprisekontrakt, byggelånsavtale, avtale om grunnerverv, samt fremdrift i prosjekt- og byggearbeid. (Les også forbehold i denne salgsoppgave).

Kjøper må være innforstått med den usikkerhet som foreligger med hensyn til fremdrift og overtagelse, og kan ikke påberope seg overskridelser av de her angitte estimerte overtagelsestidspunkt som avtalt frist for ferdigstillelse/overtagelse. En forsinkelse i forhold til disse estimatene vil således ikke kunne danne grunnlag for krav om dagmulkt eller annen erstatning.

Endelig overtagelse meddeles skriftlig ca. 10 uker før overtagelse. Denne dato gjelder da som partenes avtalte overtagelsesdato. Denne bestemmelse medfører ingen innskrenkning i Kjøpers rettigheter iht. Bustadsoppføringslova § 10 annet og tredje ledd. Selger kan kreve at overtagelse skjer inntil 4 – fire – måneder tidligere enn måneden Selger meddelte som siste frist (iht. dette avsnittets første setning).

Til overtakelse vil boligen ryddes og det blir foretatt en enkel utvask. Kjøper må påregne egen vask før innflytting.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av utbygger. Etter overtagelsen må kjøper må selv besørge hus- og innboforsikring, og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven,
jf. Eierseksjonsloven §24. Seksjonseier kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon til det formål den er godkjent som.

Fordeler ved å kjøpe nybygg

Det er mange fordeler for den som kjøper ny bolig.

For mange er det fristende å starte med blanke ark i en helt ny bolig, og det kan være mange fordeler ved å kjøpe nybygg. En av disse er at du får god tid til salg av egen bolig og forberedelse av flytteprosessen.

Kjøpere av nybygg har ekstra trygghet gjennom at salget reguleres av Bustadoppføringslova, der utsteder selger garantier som varer i 5 år etter overtakelse.

Vanligvis er det lavere omkostninger ved kjøp av prosjekterte boliger, da man kun betaler dokumentavgift av andel tomteverdi. Fordi tomteverdien er langt lavere enn verdien av både tomt og hus, sparer du lett flere titalls tusen kroner ved å kjøpe nytt.

Du bestemmer!
Vil du være med på utformingen av leilighetens kvaliteter? Kommer du tidlig inn i prosessen i et nyboligprosjekt, har du muligheter for tilpasninger og tilvalg iht en spesifisert tilvalgsliste. Dette avklares sammen med entreprenør.

Økonomi

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter, strøm etter forbruk, vann og avløp etter forbruk, TV og internett, og hus- og innboforsikring.
Listen er ikke uttømmende.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld

Fra 5 250 000-5 270 000 (Prisantydning)

Omkostninger
Det skal i tillegg til kjøpesum betales følgende: Dokumentavgift til staten 2,5% av andel tomteverdi (kr 500 000): 12 500,-
Tinglysingsgebyr for skjøte: kr 585,-
Tinglysingsgebyr for eventuelt. Pantedokument (per pant):
kr 585,-
Attestasjonsgebyr per pantobligasjon (per pant): kr 199,50,-
Totale kjøpsomkostninger: kr 13 869,50,-

Totalpris Fra Kr. 5 263 869,50,-
(Ved salgssum lik prisantydning)

Det tas forbehold om endringer av omkostningsbeløpene som følge av endringer i de offentlige gebyrene eller av tomteverdien før overtakelsen. Den eventuelle merutgift som følge av forhøyede gebyrer vil bli belastet kjøper. Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Betalingsbetingelser

Det forutsettes at 300 000 kr innbetales som forskudd ved kontraktsinngåelse. Beløpet må være fri kapital. Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til §47 garanti er stilt, eller skjøtet er tinglyst forutsatt at det overstiger et 1/2 R. Restkjøpesummen, eventuelt tilvalgkostnader og omkostninger
betales til meglers klientkonto senest 2 dager før overtakelse. Oppgjør og eventuelt deloppgjør vil kunne skje mot tinglyst skjøte eller mot garanti for tilsvarende beløp jf. Bustadoppføringslova §47.

Forsinkes forskuddsbetaling med mer enn 21 dager, eller restkjøpesummen med 30 dager, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg. Selger vil holde kjøper ansvarlig for selgers eventuelle økonomiske tap som følge av kjøpers mislighold. Selger har rett til dekning av sitt
tilgodehavende i kjøpers innbetalte delinnbetaling. Herunder også for renter og andre omkostninger, som påløper på grunn av kjøpers mislighold.

Vederlaget

Følgende er avtalt om meglers vederlag og utlegg: Kr. 60 000,-

Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Avbestillingsgebyr

Kjøp etter bustadoppføringslova innebærer en avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes vil kjøper bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader som følge av en eventuell avbestilling. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i slike tilfeller uansett i sin helhet.
Avbestillingsgebyr reguleres etter bustadoppføringslova §53. Selger kan kreve utbetaling av kjøpers delinnbetaling til dekning av avbestillingsgebyr eller vederlag etter dette punkt.

Garantier

Handelen reguleres av Bustadoppføringslova, og selger stiller som sikkerhet for oppfyllelse for sine forpliktelser, en garanti senest ved
byggestart, på 3% av kjøpesum frem til overtagelse. beløpet økes til 5% av kjøpesum og står i 5 år etter overtagelse, iht. bustadoppføringslova § 12.

Selger kan stille garanti i henhold til § 47 i Bustadoppføringslova for å disponere innbetalte forskudd. Kjøper vil i tilfelle ikke bære renter av de beløp det stilles garanti for. Påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter bekostes ikke av selger/utbygger.

Selgers forbehold

Det tas generelt forbehold om myndighetenes saksbehandlingstid og eventuell justering i fremdriften for overtagelse/innflytting,
hjemmelsoverføring med videre som følge av dette.

Se ellers generelle forbehold rundt leveranse.

Byggestart
Bygging er startet.

Viktig informasjon

Dyrehold
Dyrehold er tillatt, men begrenset til to husdyr jf. vedtektene. Dette gjelder likevel ikke dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Kontrakt
Utkast til kjøpekontrakt kan fås hos megler. Etter aksept av bud signeres kjøpekontrakt mellom utbygger og kjøper.

Salgsvilkår
Kjøp i prosjektet baseres på salgsoppgaven med følgende vedlegg:
1) Leveransebeskrivelse 24.03.2021
2) Plantegning/etasjeplan
3) Fasadetegninger
3) Situasjonsplan
4) Matrikkelkart og grunnkart
5) Selgers standard kjøpekontrakt
6) Grunnboksutskrift
8) Reguleringsplan og bestemmelser
9) Utkast vedtekter og seksjonering.
10) Energiattest

Overtakelsesforretning
På overtakelsesforretningen går du og utbygger igjennom boligen, og sjekker at leveransen er som avtalt. Protokoll blir skrevet og undertegnet. Strømskjema for bestilling av strømabonnement blir fylt ut, og du får se hvor eventuelt parkeringsplass og sportsbod ligger. Du får utlevert nøkler hvis sluttoppgjøret er innbetalt.

Innflytting
Det er viktig at hele oppgjøret er innbetalt innen overtagelse. Hvis hele oppgjøret er innbetalt, kan du flytte inn straks overtakelsesforretningen er gjennomført.

Fullførelsesgaranti
Forskuddsgarantien som er gitt deg, blir slettet ved overleveringen og erstattes av en fullførelsesgaranti. Garantien
er på 5 % av kontraktbeløpet og gjelder i 5 år. Den er en sikkerhet for oppfyllelse av eventuelt mangelansvar.

Ferdigbefaring
2-3 uker før overtakelsesforretningen blir du innkalt til ferdigbefaring. Her blir det sjekket om det finnes feil eller mangler i boligen. Det blir skrevet protokoll som undertegnes av partene.

1-Årsbefaring
Du får tilbud om 1-årsbefaring ca. 1 år etter at prosjektet er ferdigstilt. Da går utbygger gjennom boligen sammen med deg og avtaler utbedring av eventuelle feil og mangler.

Reklamasjonstiden
Du har rett til å reklamere på feil og mangler i 5 år fra overtakelsesdatoen. Det er likevel svært viktig at det reklameres straks, og senest innen tre måneder etter at du oppdager feil eller mangler. Dersom du ikke reklamerer innen fristen, kan ditt eventuelle krav bortfalle.

Videresalg av kontraktsposisjon

Salg av kontraktsposisjon er kun tillatt etter godkjenning fra selger. Selger kan uten nærmere begrunnelse nekte slik godkjenning.
Ny kjøper vil være bundet av eventuelle bestillinger av tilvalg.

Transport
Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn i henhold til kjøpekontrakten. Ved eventuell endring i eierskap/navneendring fra kjøpers
side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr til megler på kr. 40 000,- inkl. mva. som innbetales meglers
klientkonto. Eventuell endring krever selgers samtykke.

Selger forbeholder seg retten til på fritt grunnlag å godta eller avslå transport av kjøpekontrakter.
Eventuell transport av kjøpekontrakt kan kun skje på slike vilkår som ufravikelige lovbestemmelser måtte angi, jfr. blant annet Avhendingsloven § 1-1 (4).

Tilvalg

Det vil bli gitt et tidsbegrenset tilvalgstilbud, som for eksempel ulike typer parkett, fargevalg på veggflater, fliser, fronter på kjøkken- og baderomsinnredninger, flere el-punkter etc. En standard tilvalgsliste vil utarbeides. Endringer ut over ovennevnte må på fritt grunnlag vurderes av selger, entreprenør og dennes underleverandører. Alle tilvalg avtalefestes direkte mellom kjøper og entreprenør/underleverandør i separat avtale. Fullt oppgjør for tilvalg og endringer må være innbetalt på meglers klientkonto før overtagelse.

Kjøper har ikke rett til å kreve endringer og tilleggsarbeider som ikke står i sammenheng med ytelser som er avtalt,
er i strid med rammetillatelse, og som i omfang eller karakter skiller seg vesentlig fra den avtalte ytelsen og/eller er til hinder for rasjonell gjennomføring av byggearbeidene. Typiske endringer som ikke tillates er endring av fasade, vindusform, plassering av vann og avløp. Selger er heller ikke forpliktet til å utføre endringer eller tilleggsarbeider som vil føre til ulempe for selger som ikke
står i forhold til kjøpers interesse i å kreve endringer eller tilleggsarbeider.

Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger, mv. jf. Bustadoppføringslova § 44. Selger er uansett ikke forpliktet til å utføre endringer eller tilleggsarbeider som vil endre vederlaget med mer enn 15 %, jfr. Bustadoppføringslova § 9.
Det vil gis frister for tilvalg og endringer.

Inngås kjøpsavtale etter igangsetting er kjøper kjent med at frister for tilvalg og endringer kan være utgått. Kjøper er oppfordret til å ta forbehold i kjøpetilbudet dersom prosjektet er igangsatt, og kjøper har krav til tilvalg/endring som kjøper forutsetter skal være mulig å få levert av
utbygger/selger.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse. Det er selgers plikt å fremskaffe
ferdigattest på eiendommen. Kjøper gjøres oppmerksom på at ferdigattest kan bli å foreligge en tid etter overtagelse (avhengig av for eksempel årstid og ferdigstillelse av utomhusareal), og at dette ikke skal være til hinder for selgers oppgjør ved overtagelsestidspunkt. Kjøper er gjort
kjent med og aksepterer at boligen vil kunne bli klar for overtakelse før utomhusarealer ferdigstilles.

Arealangivelser

Arealene oppgitt på tegninger er angitt i ca. bruksareal BRA (salgbart areal BRA-S) som er boligens mål innvendig, innbefattet innvendige boder, sjakter, søyler, innredningsenheter, innervegger og lignende, men ikke medregnet yttervegg. I tillegg opplyses ca. primærrom
(p-rom). Arealet for p-rom BRA, fratrukket areal for boder. Selger tar forbehold om at mindre avvik kan forekomme. Det tas særskilt forbehold om arealangivelser på private uteareal kan endres i proporsjonalitet, utforming, størrelse og arrondering.

Hvitvaskingsloven

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 – 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Budgivning

Ifølge nye regler fra 1.1.2014 skal alle bud, budforhøyelser, aksept og avslag skje skriftlig. Bindende kjøpstilbud leveres skriftlig til megler ved fastsatt tegningsskjema eller via Finn-annonse og tryggbudgivning.

Selger forbeholder seg retten til å akseptere eller forkaste ethvert kjøpstilbud på fritt grunnlag, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper.

Lovgrunnlag

Kjøpet reguleres av Bustadoppføringslova 13.juni 1997 nr. 43, i tilfeller der selger er profesjonell og kjøper er forbruker.
Dette innebærer blant annet at kjøper har krav på garantier etter Bustadoppføringslova §12 og §47. Selger plikter å stille garanti etter Bustadoppføringslova §12 når selgers forbehold er bortfalt, og senest før faktisk oppstart av byggearbeidene.
I tilfeller hvor kjøper er profesjonell iht. Bustadoppføringslova, dvs gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet kan selger kreve at avtalen reguleres etter avhendingslova.

Oppdragsnummer

79-19-9015

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 3401
Gårdsnr: 30
Bruksnr: 356

https://www.finn.no/eiendom/nybygg/prosjekt?finnkode=182317790&location=1.22034.20069&location=1.22034.20070&location=1.22034.20062&location=1.22034.20067&location=1.22034.20068&location=1.22034.20071