Innhold

Halvpart av tomannsbolig med tilhørende carport- og bodanlegg.

Standard

Stilig og moderne tomannsbolig med attraktiv beliggenhet i Lia.
Fremtidsrettet bolig med fokus på design, energi, miljø og økonomi levert av Grønn Bolig Kongsvinger. Boligen er bygget med moderne arkitektur med store vindusflater og i mur som trenger mindre vedlikehold. Lokale Hedmark murmesterforretning står for byggingen med kvalitetsleverandører som Sigdal. Boligen leveres etter TEK17 med en planløsning for livsløpsstandard som er tilpasset dagens behov og ønsker. Alt for økt livskvalitet til deg og dine. Lekkert kjøkken med åpen løsning, 3 soverom, 2 stuer, 2 flislagte bad og eget vaskerom. Flott takterrasse for misunnelse av de fleste. Opparbeidet tomt og carport. En bolig ulik mange andres, og en god investering for fremtiden.

Bad/vaskerom
Boligen har 1 bad i hver etasje, samt vaskerom/teknisk rom i 1.etasje.
Alle rom i lekker og stilren utførelse og varmekabler i gulvet. Flistype og farge valgt av utbygger med valgmuligheter.
Bad med fliser på vegger, gulv og sokkel, med baderomsinnredning fra Dansani med hvite skuffefronter og speil med lys. Tapwell blandebatteri. Dusjvegg/dusjhjørne løsning med ettgreps dusjbatteri og dusjgarnityr i krom.

Praktisk vaskerom/teknisk rom med vegghengt rustfri utslagsvask med ettgreps blandebatteri. Flislagt gulv og sokkel med slette malte vegger. Opplegg for vaskemaskin. 200liter varmtvannsbereder. Ventilasjonsaggregat. Benk på vaskerom medfølger ikke.

Kjøkken
Lekkert og moderne kjøkken i åpen løsning mot stue. Kvalitetsinnredning fra Sigdal med integrerte hvitevarer og komfyrvakt. Innredning med laminat benkeplate og hvite/grå dører/evnt. noe skuffer. Sigdal representerer en livsstil med fremragende løsninger, tilpasset dagens behov. Sigdal leverer kjøkken av høy kvalitet med uante tilvalgsmuligheter.

Vegger
Sparklede og malte gipsplater. Hvite slette innvendige dører med flat terskel for livsløpsstandard. Innvendig listefrie vinduer. Glatt listverk for dører leveres ferdig behandlet av produsent. Vinduer leveres listeløst med foring i gips, sparklet og malt. Det benyttes hjørneforsterkning på utvendige hjørner. Unntaket er vinduer på bad hvor det også skal legges flis i foring.

Himlinger
Sparklet og malt gipstak med listfri overgang.

Gulv
14mm 3-stavs eik parkett i stue, kjøkken og soverom. Fliser på gulv i gang og bod under trapp. Fliser på bad og vaskerom. Trapper i furu med eiketoning. Hvitgrunnet vanger, rekkverk og håndlist. Det leveres generelt hvitmalt listverk og utforinger, synlig spikerhull kan forekomme.

Boligen vil leveres med 1 stk innvendig bod i 1etg på ca. 3,1 kvm, samt en låsbar sportsbod i bakkant av carport på ca. 4,7 kvm.
Garderobeskapene er hvite med glatte dører og høyde 210cm. Det leveres 1stk 1 meters garderobeskap pr sengeplass.

Utomhusarealer leveres ferdig opparbeidet etter gjeldende situasjonsplan. Organisering og fordeling av carport/parkeringsplasser bestemmes av selger. Et forslag til fordeling er vedlegg til seksjonering og i salgsoppgaven.
Boligene leveres etter gjeldende byggeforskrifter (TEK17). For mer informasjon se vedlagt leveransebeskrivelse.

En bolig perfekt for deg!
-For deg som er opptatt av design-
God arkitektur forutsetter nøye vurdering av plassering i terrenget, funksjonelle planløsninger, gode lagringsplasser og tilgang til mye dagslys.
Grønn Bolig skiller seg ut fra andre boligleverandører ved å tilby store vindusflater som gir god utsikt, luftig planløsning og et moderne inntrykk.

-For deg som vil spare tid og penger på vedlikehold-
Et Grønn Bolig hus må vedlikeholdes. Men et murhus i Leca og fasadepuss som er lett å vedlikeholde. Leca som materiale er ren norsk leire og kan ikke råtne. NorDan vinduer har garanti på 30 år. Du får gjort mye annet på denne tiden.

-For deg og de du er glad i-
Leca som materiale inneholder ingen helse- eller miljøfarlige stoffer. Det avgir ingen skadelige utslipp. Konstruksjonen av Leca Isoblokk med puss på begge sider er vurdert å ha en større brannmotstand* enn det som er kravet i byggeforskriften (TEK17). Byggesystemet gjør boligen mer brannsikker og lydtett.
*(REI120 og U-Verdi på 0,15)

-For din velvære og for miljøet-
Alle glassflater har Comfort 3-lags glass med et varmetap som tilfredsstiller strenge passivhuskrav. Byggesystemet sørger et svært lavt varmetap og ingen kondens. Der hindrer også at inneklimaet blir for varmt om sommeren. Når du ikke slipper ut varme bruker du mindre strøm. Når du bruker mindre strøm hjelper du til med å redusere bruken av naturressurser.
Det er bra for miljøet.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i populære og familievennlige “Lia” i Kongsvinger, ca. 2km fra sentrum. Sydvendt takterrassemed gode solforhold.

Kongsvinger by har det aller meste by på av fasiliteter med forretninger, kino, restauranter, sykehus og skoler m.m. Kongsvinger har også gode togforbindelser til bl.a. Oslo. Fra Kongsvinger er det ca. 10 mil til Oslo, ca. 7 mil til Gardermoen og ca. 4 mil til Sverige (Charlottenberg) med stort kjøpesenter og shoppingmuligheter.

Lia sokner til Marikollen barneskole (1.-7.trinn) som ligger 1km fra eiendommen, og til den nye flotte storskolen Kongsvinger ungdomsskole (KUSK). Hit er det ca. 3km.
Kort veg ellers til flere skoler (Øvrebyen vgs, Sentrum vgs, NTG, og NTGU).
Høgskolen i Innlandet har avdeling i Kongsvinger.

Det er 2 barnehager innenfor en avstand på 1km (Lia barnehage og Marikollen barnehage). Det er flere barnehager i byen, både kommunale og private. Kongsvinger har god barnehage-dekning, og kommunen skilter med kort eller ingen ventetid på barnehageplass.

Kongsvinger by har godt med aktivitetstilbud for både liten og stor. Perfekt for den aktive familie. Kongsvinger har svømmehall og flere idrettsanlegg. Her er det muligheter for fotball, håndball, klatring, friidrett med løpebane, amerikansk fotball, og tennis. I byen ellers finnes også dansestudio, Gjemselund fotballstadion, og Kongshallen ishall der det er tilbud om både hockey og kunstløp. Strandpromenaden er et flott sted for en løpetur, og byen har flere treningssentre. Rett utenfor eiendommen ligger flotte turområder og det er kort veg til badeplass på Bæreia.

Fra eiendommen er det 5 minutters gange til holdeplass for bybuss i Øvre Badstuvegen med timesavganger.
Kongsvinger har togstasjon med jevnlige og gode togforbindelser inn til Sverige og Oslo med direktelinje helt inn til Asker. Eiendommen ligger ca. 2km fra togstasjonen. Det er mange i Kongsvinger som pendler til Oslo med tog og til Gardermoen med bil.
For mer informasjon og rutetabeller se:
www.innlandstrafikk.no
www.vy.no
www.sj.se

Bebyggelse

På tomta står det 2 stk eierseksjoner i tomannsbolig med tilhørende carport- og bodanlegg. Området rundt består i hovedsak av eneboligbebyggelse.

Adkomst

Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger

Byggemåte

Gulv på grunn med ringmur utføres iht. NBI- byggdetaljer. Konstruksjonene frostsikres iht. NBI-detaljer/tabeller og gulvet frostsikres forskriftsmessig. Det utføres tiltak for sikring mot radon med duk og brønn. Nødvendige støttemurer blir satt opp etter avtaledokumentets tegninger.

Yttervegger (fra utsiden og inn, Weber puss system) med gjennomfarget sluttpuss, grunning, fiberpuss, armeringsnett, fiberpuss, Leca isoblokk 35 cm, lekter 48mm med isolert med 50mm mineralull, 13 mm sparklet og malt gips. Under terreng beskyttes veggen med grunnmurplater av plast.
Etasjeskiller i Leca byggeplank, trinnlyds isolasjon, påstøp. Nedlektet underside platet med gips.

Takverk (fra oppsiden og ned) Taktekking type sarnafil eller tilsvarende. Fallisolasjon eller fall bygget i tre. Krysslektet lufting. Vindsperre av vindpapp eller tilsvarende. Tak bjelker fylt med isolasjon h=300-400mm avhengig av spenn. Dampsperre og nedlektet underside inkl. sparklede og malte gipsplater. Takrenner og nedløp i stål/alu.

Innvendige vegger mellom boligrom i 98mm justert bindingsverk og 100mm isolasjon. Vegger mellom seksjoner (lydvegger) i Leca lydblokk 25cm utlektet med 48x48mm lekter, isolert med 50mm. Vegger i bad benyttes 98mm justert bindingsverk eller pussede leca vegger.

Vinduer leveres fra Nordan i treverk overflatebehandlet i hvit farge med 3-lags glass og med nødvendige beslag. Utsiden er aluminiums beslått.
og balkongdører med Comfort 3-lags glass fra NorDan med hvitmalt kjerne i tre og aluminiums bekledning.

Ytterdører fra Nordan, eller tilsvarende. Dørblad og karm leveres i hvit farge innvendig, terskel, sylinderlås og vrider. Dørene leveres med 3stk nøkler.
Balkong- og terrassedør leveres i hvit farge innvendig med glass, låsbar.

Innvendige dører og karmer er hvitmalt med flat/lav terskel. Dørene, er glatte og leveres med låskasse og vrider. Det må påregnes nivåforskjell på gulv inn til baderom. Dører leveres med utforing og glatt listverk.

Balkonger og terrasser av tre leveres i royal impregnerte bjelker og terrassebord, uten tekking og underkledning. Terrasse på bakkeplan leveres støpt, stålglattet overflate. Rekkverket leveres tilnærmet som vist på fasadetegning.

Carport/sportsbod med frostsikret og støpt betong gulv med stålglattet overflate. Ytterveg15cm Leca uisolert, med utvendig sluttpuss og overflate som bolig. Innvendig brettskurt puss på vegger. Takstoler dimensjonert for snølast etter lokale forhold. Tekking med takpapp. Tak ellers er ikke underkledd.

Takrenner/nedløpsrør/kroker og nødvendig tilbehør i stål/alu. 1 dobbelstikk og taklampe i carport, og det samme i bod. Det er forberedt for el. bil lader, påkobling og nødvendig materialer tilkommer.

Areal

Primærrom: 129 kvm, Bruksareal: 132 kvm
Følgende rom inngår i primærareal: Entre, stue/kjøkken, 3 soverom, 2 bad, stue 2.etasje og vaskerom.
Bod regnes som S-rom.
Tillegg takterrasse på ca.20,7kvm og terrasse med støpt dekke 1.etg.

Arealene oppgitt på tegninger er angitt i ca. bruksareal BRA (salgbart areal BRA-S) som er boligens mål innvendig, innbefattet innvendige boder, sjakter, søyler, innredningsenheter, innervegger og lignende, men ikke medregnet yttervegg. I tillegg opplyses ca. primærrom
(P-rom). Arealet for P-rom BRA, fratrukket areal for boder. Selger tar forbehold om at mindre avvik kan forekomme. Det tas særskilt forbehold om arealangivelser på private uteareal kan endres i proporsjonalitet, utforming, størrelse og arrondering.

Utstyr

Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Oppvarming
Eiendommen varmes opp med strøm og ved. Eiendommen leveres med stålpipe med tilluft, og peisovn fra Contura. Varmekabler i gang, bad og vaskerom. Panelovner inngår ikke i leveransen.

Sanitær/rør
Sanitæranlegg leveres komplett inkl. bunnledninger og stikkledninger. Sanitærinstallasjonen leveres som skjult opplegg. Dersom installasjonen krever det (eks. på vegg/tak der det er brann og lydtekniske krav) vil anlegget bli lagt åpent og kassett inn. Røropplegget blir levert som “rør i rør” system med kontrollskap plassert på bod/ vaskerom.
På kjøkken monteres 1stk ettgreps blandebatteri m/kran for oppvaskmaskin. Alternativt kran og avløp for oppvaskmaskin i kjøkkenbenk.
1stk Vannstoppventil.
På bad monteres vegghengt wc, dusj på vegg med glassvegger/dusjhjørneløsning, dusjbatteri og dusjgarnityr. Ettgreps blandebatteri i krom, og sluk i gulv. Moderne baderomsmøbler med skuff og speil med lys over.
I bod/vaskerom plasseres varmvannsbereder (200liter), ventilasjons aggregat, vegghengt utslagsvask i rustfritt med ettgreps blandebatteri. Sluk i gulv samt avløptrakt og kran til vaskemaskin.
Det monteres 1stk utvendig frostsikker kran pr. bolig ut fra våtrom.

Ventilasjon
Balansert ventilasjonsanlegg med roterende varmegjenvinner. Leveres med avsug og til luft i henhold til ventilasjonsleverandørens prosjektering. Nødvendige kanaler og mansjetter inngår i leveransen. Anlegget leveres av Flexit. Himling nedsenkes i noen rom og det må beregnes noe innkassing av kanaler i enkelte rom. Avløpsanlegg luftes i vegg evt. tak.

EL-installasjoner
EL-installasjon i henhold til NEK400-2014. Ledningsføringer leveres skjult i gulv, vegg og himling. Noe åpent anlegg kan forekomme. I Carport/bod leveres åpent anlegg.
Materiellet leveres i hvit utførelse. Det elektriske anlegget leveres med jordingsledning. Det leveres komplett sikringsskap med automatsikringer, jordfeilbryter, komfyrvakt, overbelastningsvern og overspenningsvern.
Det leveres:
Stikkontakter, lyspunkter med tilhørende brytere. Elektriske punkt for tilkobling av varmtvannsbereder, ventilasjon, komfyr, komfyrvakt, vaskemaskin, oppvaskmaskin.
I tillegg leveres:
* Varmekabler gang, bad og vaskerom.
* Røropplegg og datapunkt til fremtidig installasjon av bredbånd (1 punkt i hver stue).
* 1stk. utelampe v/ hovedinngangsdør og 1stk v/ balkongdører
* Det er forberedt for rør og kurs til el. bil lader, komplett lader og opplegg kan inkluderes mot et tillegg på kr. 19 790,-

Tilvalg

Når eiendommen nå er ferdigstillt er fristen for endringer/tilvalg etter bustadoppføringslova utløpt.

Tomten


Oppgitt areal er omtrentlig felles for eierseksjonssameiet.

Uteområder/grøntarealer leveres maskinplanert med stedlige masser og tilsådd. Resten som naturtomt. Adkomst, parkeringsarealer og gårdsplass leveres iht. situasjonsplan med gruset dekke . Det leveres ikke beplantning.

Tomten blir seksjonert slik at det fremkommer hva som er bruksenheten og dennes tilleggsareal, samt hva som er fellesareal. Se forslag til seksjonering vedlagt i salgsoppgaven. Merk at det kan komme endringer før seksjoneringen er godkjent i kommunen.

Seksjonseieren har enerett til å bruke sin bruksenhet. Seksjonseieren har også rett til å bruke fellesarealene til det de er beregnet til eller vanligvis brukes til, og til annet som er i samsvar med tiden og forholdene jf. eierseksjonsloven §25.

Parkering

Hver seksjonseier har en parkeringsplass og en plass i carportanlegget, dette tilhører den enkeltes seksjon.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Forretningsfører

Forretningsførsel i privat regi mellom sameierne.
Årsmøtet kan med vanlig flertall beslutte at sameiet skal ha en forretningsfører jf. lov om eierseksjoner §61.

Sameiet

Det vil bli opprettet eierseksjonssameie med 2 eierseksjoner i samsvar med Eierseksjonsloven av 23.mai 1997 nr.31.
Sameiebrøken vil være fordelt med en 1/2 på hver.

Fremtidig eier plikter å være medlem av sameiet. Som seksjonseier i et seksjonssameie, vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boligseksjon. Eneretten omfatter også balkong/terrasse og/eller privat uteareal.

Seksjonseierne får felles bruksrett til sameiets fellesareal.

Seksjonseierne har full råderett over sine seksjoner og seksjonseierne kan fritt pantsette, selge og leie ut sine seksjoner.

For øvrig gjelder lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av sameiet. Det vil bli avholdt konstituerende sameiermøte der det velges et styre som vil representere sameiet. Sameiet er pliktig til å avholde årsmøter hvor regnskap og budsjett fremlegges. Sameiets styre har ansvaret for at eiendommen forvaltes etter retningslinjer og vedtekter som fastsettes av årsmøtet.

Alle sameier skal ha vedtekter jf. eierseksjonsloven §27. Det er utarbeidet utkast til vedtekter for sameiet som er vedlegg i salgsoppgaven. Det forutsettes at dokumentene aksepteres som grunnlag for handelen. Kjøper er kjent med at utkastet kun er veiledende og aksepterer at utkastet vil kunne bli endret i forbindelse med seksjonering og overtagelse av boligen. Eventuelle ønskede endringer kan skje i henhold til vedtektene på senere årsmøter

Dyrehold

Dyrehold er tillatt, men begrenset til to husdyr jf. vedtektene. Dette gjelder likevel ikke dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av utbygger. Etter overtagelsen må kjøper må selv besørge hus- og innboforsikring, og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Felleskostnader

Det er ikke lagt opp til månedlige felleskostnader da eiendommens driftskostnader faktureres den enkelte seksjon. Eierseksjonssameiet kan i fellesskap rekvirere ytelser for fremtiden.

Kostnader med eiendommen som ikke knytter seg til den enkelte bruksenhet, er felleskostnader. Felleskostnader skal fordeles mellom seksjonseierne etter sameiebrøken. Dersom særlige grunner taler for det, kan kostnadene fordeles etter nytten for den enkelte bruksenhet eller etter forbruk jf. eierseksjonsloven §29.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Det er ingen fellesgjeld.

Kjøpers ansvar for øvrige sameieres mislighold

For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.

Offentlige/kommunale avgifter

Kr. 6 962,75 pr. år
Kr. 6 588 pr. år
(Stipulerte avgifter) I tillegg kommer eiendomsskatt og forbruk vann og avløp.
Renovasjon (Normalabonnement) Kr. 3 437,75,-
Feiing pr. pipe og tilsyn Kr. 650,-
Årlig abb.gebyr vann Kr. 1 250,-
Målerleie Kr. 250,-
Årlig abb.gebyr avløp Kr. 1 375,-

Satser forbruk vann pr. m3 Kr. 18,25 og forbruk avløp pr. m3 Kr 21.
Kongsvinger kommune har eiendomsskatt. Eiendomsskatt er p.t ikke fastsatt og vil bli beregnet ut fra gjeldende beregningsmodell for eiendomsskatt.

Det gjøres oppmerksom på at kommunale avgifter kun er et stipulert anslag som vil kunne variere noe. Det tas også forbehold om endring av priser i kommunale avgifter. I tillegg kommer eiendomsskatt. Eiendomsskatt er p.t ikke fastsatt og vil bli beregnet ut fra gjeldende beregningsmodell for eiendomsskatt.

Oppgitte beløp er inkl mva.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm etter forbruk, vann og avløp etter forbruk, TV og internett, og hus- og innboforsikring.
Listen er ikke uttømmende.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Eiendommen er ferdigstillt.
Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.09.2021.
– Riving av eksisterende enebolig – 90 m2 BRA
– Nybygg tomannsbolig – 272 m2 BRA/194 m2 BYA
– Nybygg carport med bod – 45 m2 BRA/49 m2 BYA

Utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven,
jf. Eierseksjonsloven §24. Seksjonseier kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon til det formål den er godkjent som.

Reguleringsmessige forhold

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplan/kommunedelplan er avsatt til nåværende boligbebyggelse. Eiendommen ligger i et område som er regulert til frittliggende småhusbebyggelse (PlanID 402 8608 Nedre Hyttebakken). Det er ikke kjent at det er satt i gang planlegging på et område som berører/inkluderer eiendommen.

Det tas forbehold om feil og mangler. Opplysninger gitt av kommunen.
Igangsettingstillatelse ble gitt av Kongsvinger kommune 16.01.2020.

Kopi av situasjonskart, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt digital salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Eiendommens betegnelse

Gnr. 30 Bnr. 356 i Kongsvinger kommune

Oppgjør

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøper innbetaler 10 % av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse og resterende i følge betalingsplan. Beløpet innbetales meglers klientkonto ved kontraktsinngåelse og er avtalt å være forskudd i samsvar med bustadoppføringslovens § 47 (2) under forutsetning av at selger stiller garanti for beløpet etter bustadoppføringsloven § 47 (3). Forskuddet skal være fri egenkapital og det kan ikke tas pant i kjøpt eiendom for forskuddsbeløpet. Når selger har stillet lovpålagt sikkerhet for beløpet vil selger få instruksjonsrett over beløpet på meglers klientkonto. Opptjente renter tilfaller etter dette selger. Betalingsforpliktelsen inntrer uansett ikke før tilfredsstillende garanti er stilt.

Kjøpekontrakt

Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.

Forbehold

Det tas generelt forbehold om myndighetenes saksbehandlingstid og eventuell justering i fremdriften for overtagelse/innflytting, hjemmelsoverføring med videre som følge av dette.
Se ellers generelle forbehold rundt leveranse.

Forbehold rundt leveranse
Selger forbeholder seg retten til å endre konstruksjoner, materialvalg, utstyrsleveranse, og materialdimensjoner forutsatt at funksjon og kvalitet opprettholdes. Kjøper aksepterer uten prisjustering at selger har rett til å foreta slike endringer.

Det vil ikke bli anledning til å bytte leverandør.

Listverk leveres ferdig behandlet og vil ha synlig spikring. Spikerhull blir ikke sparklet/overmalt av selger.

Utvendig gartnerarbeid, postkassestativ, tørkestativ og avfallsdunker er ikke medtatt i leveransen.

Arbeid som ikke inngår i kontrakt/leveranse må vente til boligen er overlevert.

Alle illustrasjoner, skisser, møblerte plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan således ikke anses som endelig leveranse. Det kan forekomme avvik mellom 3D-illustrasjoner og standardleveranse.

Inntegnet utstyr/inventar medfølger ikke, og det vil derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen. Slike avvik utgjør ingen mangel ved selgers leveranse som gir kjøper rett til prisavslag eller erstatning. Ved vesentlige endringer har kjøper rett til å heve avtalen, og kreve kjøpesummen tilbakeført. Kjøper kan ikke kreve erstatning ut over dette.

Dersom det er avvik mellom tegninger i prospekt/internettside og leveransebeskrivelsen i den endelige kontrakt med kjøper, vil leveransebeskrivelsen ha forrang og omfanget av leveransen er begrenset til denne.

Tegningene i prospektet bør ikke benyttes som grunnlag for nøyaktig møbelstilling, da målestokkavvik kan forekomme ved trykking/kopiering.

Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle boligene i prosjektet. Interessent oppfordres derfor særskilt til å vurdere dette (solforhold, utsikt, beliggenhet og omkringliggende bygningsmasse mv.) før budgivning.

Salgsoppgaven/prospektet med vedlegg er ment som en orientering om byggeprosjektet og er ikke bindende for den detaljerte utformingen, fargevalg for bebyggelsene, og de enkelte enheter.

Selger kan ikke garantere at det ikke er skjeggkre i boligen ved overlevering.

Selger står fritt til å bestemme bolignummer samt endre antall eierseksjoner i sameiet. Selger forbeholder seg retten til uten varsel å kunne endre priser og betingelser for usolgte boliger.

Salgsprisene er faste og kan ikke justeres etter kontraktsinngåelse.

Det tas forbehold om feil i beskrivelse, tegninger, bilder og prospekt.

Salgsbetingelser

Garantier
Handelen reguleres av Bustadoppføringslova, og selger stiller som sikkerhet for oppfyllelse for sine forpliktelser, en garanti senest ved
byggestart, på 3% av kjøpesum frem til overtagelse. beløpet økes til 5% av kjøpesum og står i 5 år etter overtagelse, iht. bustadoppføringslova § 12.

Selger kan stille garanti i henhold til § 47 i Bustadoppføringslova for å disponere innbetalte forskudd. Kjøper vil i tilfelle ikke bære renter av de beløp det stilles garanti for. Påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter bekostes ikke av selger/utbygger.

Betalingsbetingelser
Det forutsettes at 300 000 kr innbetales som forskudd ved kontraktsinngåelse. Beløpet må være fri kapital. Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til §47 garanti er stilt, eller skjøtet er tinglyst forutsatt at det overstiger et 1/2 R. Restkjøpesummen, eventuelt tilvalgkostnader og omkostninger betales til meglers klientkonto senest 2 dager før overtakelse. Oppgjør og eventuelt deloppgjør vil kunne skje mot tinglyst skjøte eller mot garanti for tilsvarende beløp jf. Bustadoppføringslova §47.

Forsinkes forskuddsbetaling med mer enn 21 dager, eller restkjøpesummen med 30 dager, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg. Selger vil holde kjøper ansvarlig for selgers eventuelle økonomiske tap som følge av kjøpers mislighold. Selger har rett til dekning av sitt tilgodehavende i kjøpers innbetalte delinnbetaling. Herunder også for renter og andre omkostninger, som påløper på grunn av kjøpers mislighold.

Avbestilling
Kjøp etter bustadoppføringslova innebærer en avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes vil kjøper bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader som følge av en eventuell avbestilling. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i slike tilfeller uansett i sin helhet.
Avbestillingsgebyr reguleres etter bustadoppføringslova §53. Selger kan kreve utbetaling av kjøpers delinnbetaling til dekning av avbestillingsgebyr eller vederlag etter dette punkt.

Salgsvilkår
Kjøp i prosjektet baseres på salgsoppgaven med følgende vedlegg:

1) Leveransebeskrivelse 24.03.2021
2) Plantegning/etasjeplan
3) Fasadetegninger
3) Situasjonsplan
4) Matrikkelkart og grunnkart
5) Meglers standard kjøpekontrakt
6) Grunnboksutskrift
8) Reguleringsplan og bestemmelser
9) Utkast vedtekter og seksjonering.
10) Energiattest
11) Ferdigattest

Overtakelsesforretning
På overtakelsesforretningen går du og utbygger igjennom boligen, og sjekker at leveransen er som avtalt. Protokoll blir skrevet og undertegnet. Strømskjema for bestilling av strømabonnement blir fylt ut, og du får se hvor eventuelt parkeringsplass og sportsbod ligger. Du får utlevert nøkler hvis sluttoppgjøret er innbetalt.

Innflytting
Det er viktig at hele oppgjøret er innbetalt innen overtagelse. Hvis hele oppgjøret er innbetalt, kan du flytte inn straks overtakelsesforretningen er gjennomført.

Fullførelsesgaranti
Forskuddsgarantien som er gitt deg, blir slettet ved overleveringen og erstattes av en fullførelsesgaranti. Garantien
er på 5 % av kontraktbeløpet og gjelder i 5 år. Den er en sikkerhet for oppfyllelse av eventuelt mangelansvar.

Ferdigbefaring
2-3 uker før overtakelsesforretningen blir du innkalt til ferdigbefaring. Her blir det sjekket om det finnes feil eller mangler i boligen. Det blir skrevet protokoll som undertegnes av partene.

1-Årsbefaring
Du får tilbud om 1-årsbefaring ca. 1 år etter at prosjektet er ferdigstilt. Da går utbygger gjennom boligen sammen med deg og avtaler utbedring av eventuelle feil og mangler.

Reklamasjonstiden
Du har rett til å reklamere på feil og mangler i 5 år fra overtakelsesdatoen. Det er likevel svært viktig at det reklameres straks, og senest innen tre måneder etter at du oppdager feil eller mangler. Dersom du ikke reklamerer innen fristen, kan ditt eventuelle krav bortfalle.

Videresalg av kontraktsposisjon
Salg av kontraktsposisjon er kun tillatt etter godkjenning fra selger. Selger kan uten nærmere begrunnelse nekte slik godkjenning.
Ny kjøper vil være bundet av eventuelle bestillinger av tilvalg.

Transport
Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn i henhold til kjøpekontrakten. Ved eventuell endring i eierskap/navneendring fra kjøpers
side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr til megler på kr. 40 000,- inkl. mva. som innbetales meglers
klientkonto. Eventuell endring krever selgers samtykke.
Selger forbeholder seg retten til på fritt grunnlag å godta eller avslå transport av kjøpekontrakter/videresalg på blanco.
Eventuell transport av kjøpekontrakt kan kun skje på slike vilkår som ufravikelige lovbestemmelser måtte angi, jfr. blant annet Avhendingsloven § 1-1 (4).

Finansiering

Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

Omkostninger

5 250 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
12 500,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 500 000,-))

13 842,- (Omkostninger totalt)

5 263 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 3401
Gårdsnr: 30
Bruksnr: 356