Det er ledig ett års-vikariat som prostiprest i Solør, Vinger og Odal prosti med hovedvekt av tjenesten i Odal kirkelige fellesråd, selv om det vil bli tjenester i hele prostiet.
Primært vil det bli mest tjenester i Nord-Odal kommune som består av to sokn, Sand og Mo sokn, og kommunen har ca. 5200 innbyggere. Det er tre kirker i Nord-Odal, Sand kirke som er en langkirke oppført i Sveitserstil fra 1891, Mo kirke fra 1864, som er en åttekantet og særegen kirke tegnet av Grosch. I tillegg er det et kapell på Trøftskogen som tilhører Sand menighet som ble satt opp på dugnad i 1931.
Nord-Odal kommune er stort sett skog- og jordbruksareal som ligger vakkert til rundt Storsjøen. Det er ca. 7 mil til Oslo og 4,5 mil til Gardermoen fra Skarnes hvor kirkekontoret ligger. Det er samarbeid mellom prestene i Sør- og Nord-Odal og det er felles kontor på Skarnes, hvor alle fire prestene har kontorplass sammen med fellesrådsansatte. I Sør-Odal er det to sokneprester, som betjener 3 sokn, Ullern, Oppstad og Strøm sokn. I Nord-Odal er det en sokneprest og den som tilsettes i dette vikariatet. Det er ett fellesråd, Odal kirkelige fellesråd.
Det er 4 institusjoner i Nord-Odal som prestene betjener med faste andakter og nærvær. Det er barneskole i hvert av de to soknene og ungdomsskole i Mo. Samarbeidet med skolene fungerer godt. Barnehagedekningen i kommunen er god. Nærmeste videregående skole finnes i Skarnes og på Kongsvinger.
Menighetene samarbeider tett og har felles planer for mye av virksomheten. Gudstjenestelivet er preget av mange frivillige, da det er gudstjenestegrupper som har ansvar for gudstjenesten og gir nye dimensjoner til arbeidet med gudstjenestene. Det er i snitt 40 dåpshandlinger, 70 gravferd og ca. 10 vigsler i året i Nord-Odal. Kirken er en naturlig samarbeidspartner for lag og foreninger. Samarbeidet med misjonsforeningene er fruktbart, og det er også et godt samarbeid med Filadelfia-kirken.
Den som tilsettes må framvise politiattest uten anmerkning jfr. Politiregisterloven §39, jfr. Trosamfunnsloven §20.
Det vil bli utarbeidet offentlig søkerliste etter offentlighetslovens §25, jfr. Kirkeordningen for Den norske kirke §42. Anmodning om å få sitt navn unntatt denne må begrunnes i søknadsteksten. Behandlingsgrunnlag etter personvernforordningen art 6 nr. 1 bokstav b og art 9 bokstav b og g.
Hamar bispedømme skal være en arbeidsplass med rom og respekt for mangfold, uavhengig av etnisitet, alder, kjønnsidentitet, funksjonsevne eller legning. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke.
Arbeidsoppgaver
Prestetjenesten er organisert med tjenesteuker.
Prestene fordeler gudstjenestene mellom seg.
Deltar i konfirmantundervisningen.
Institusjonsandakter
Delta i trosopplæringstiltak.
Delta i prostiets beredskapsordning.
Kvalifikasjoner
Cand.theol eller oppfylle kvalifikasjonskravet beskrevet i tjenesteordningen for menighetsprester §3.
Praktisk teologisk utdanning.
Personlige egenskaper
Glad i gudstjenestearbeidet i samarbeid med frivillige.
Samarbeidsvillig.
Fleksibel.
Evne til å skape engasjement og tilhørighet til folkekirken.
Vi tilbyr
Stillingen lønnes i stillingskode 1537 prostiprest.
Innskudd i offentlig pensjonskasse.
Skyssgodtgjørelse for tjenestekjøring og andre godtgjørelser etter gjeldende regler.
Tilsettingen skjer i henhold til gjeldende lov- og regelverk for tilsetting i Den norske kirke, samt etter tjenesteordningen for menighetsprester.
Den som tilsettes må rette seg etter endringer i ansvars- og arbeidsoppgaver samt tjenestedistrikt som i framtiden kan gjennomføres innenfor lov, regelverk og tjenesteordning i Den norske kirke.
Kontaktinformasjon
Trine Færevåg, Prost, 91622449
Eli Bekken, Rådgiver, 62550350
Arbeidssted
Bruvegen 17
2100 Skarnes
Nøkkelinformasjon:
Arbeidsgiver: Den norske kirke
Referansenr.: 4878731515
Stillingsprosent: 100%
Vikariat
Søknadsfrist: 01.12.2024