Midt i Matfatet – Innlandets møteplass for mat, landbruk og reiseliv 16.-18.september 2022.

Etter et par år med pandemi ble det endelig tid for matmesse i Vikingskipet på Hamar igjen! Arrangøren av Midt i Matfatet-messen tilbød alle matregioner og destinasjonsselskap i Innlandet en plass på fellesstand under årets messe.

I år stilte Matruter i Gudbrandsdalen, Hamarregion og Kongsvingerregionen opp på den flotte standen med stemningsfulle bilder og deilige smaksprøver til salgs.

Vår egen lokale kokkehelt Max Ivan  stilte opp på vår fellesstand med sine folk og leverte både flott mat og godt humør.  I tillegg til kjøttprodukter fra Max Ivan og grønnsaker fra

Skarstad Gartneri stilte representanter fra matnettverket Finnskogmat opp med herlige produkter på en felles salgsstand Visit Kongsvingerregionen spandert på dem. Her fikk man kjøpe både silppo og motti & flesk fra Finnskogen, syltetøy, saft, geleer og chutney’er med mere fra Ebbas Matgleder, Grinnemo Honung & Hallon og Maja Strand.

Fredag den 16.september 2022 samlet representanter fra landbruket, reiselivet, matprodusenter, matfestivaler, lærlingekontorer og kommunale næringshager seg på Hamar for å starte et samarbeid for å utvikle matregionen Innlandet.  Man ble enige om å samarbeide om og finne konkrete tiltak på følgende:

  • Rekruttering til matfagene
  • Utvikle matprodusentene
  • Profilere og bygge omdømme
  • Utvikle de matarrangement vi har
  • Jobbe for mer mat fra Innlandet på bordet

Vi oppfordret statsforvalteren i Innlandet og Innlandet Fylkeskommune til å være med oss og støtte dette arbeidet på alle mulige måter.

Samarbeidserklæringen ble høytidelig overlevert til Per Gunnar Sveen (leder for utvalg for næring i Innlandet fylkeskommune) og Haavard Elstrand (Miljø- og landbruksdirektør hos Statsforvalteren i Innlandet) som begge roste initiativet og lovet at de ville begge støtte og følge opp erklæringen.

På tide med mer fokus på vår lokale og velsmakende mat!

Lignende saker