Skip to content

Kongsvingerregionen

Etablere eller videreutvikle din bedrift?

Kongsvingerregionen ønsker vekst – derfor bistår kommunene bedrifter og etablerere som trenger hjelp raskt og effektivt. 

«Vi trengte nye lokaler til vår produksjon, dette fant vi ved hjelp av Klosser Innovasjon og utleier Kongevegen 88 AS. Vi fikk hjelp til tilpasninger av lokale, etablering av produksjonslinje, tilgang til lokale arbeidstakere og god hjelp av Innovasjon Norge og Kongsvinger kommune i form av støtte.»

Bernt Rognlien,
Daglig leder, Bjørkes Kjemi AS

Slik kan vi hjelpe deg

Ønsker du å starte egen bedrift? Har du en vekstidé for din bedrift? Har du en idé du gjerne skulle testet ut? Skal du overta gård? Trenger du et nettverk og noen å diskutere med?

Gjennom Klosser Innovasjon og Sør-Hedmark Næringshage tilbyr Kongsvingerregionen bistand for de som ønsker å etablere bedrift eller videreutvikle bestående. Alle aktørene har lang erfaring i rådgivning ved etablering av nye virksomheter. Vi har et tett samarbeid og finner frem til den kompetansen som er viktig for din bedrift.

Kontaktpersoner

Eidskog

Borge Nordfjeld
E-post:Klikk her
Telefon: 454 82 922

Grue

Haakon Gjems
E-post: Klikk her
Telefon: 62 94 20 55

Kongsvinger

Stian Gulli Hanssen
E-post:Klikk her
Telefon: 905 72 748

Nord-Odal

Ellisiv Hovig
E-post:Klikk her
Telefon: 907 90 128

Sør-Odal

Tove Gulbrandsen
E-post:Klikk her
Telefon: 926 15 251

Åsnes

Eli Grøntoft Dybdahl
E-post:Klikk her
Telefon: 915 55 293

Tett oppfølgning – som inkubator eller målbedrift

Klosser Innovasjon kan tilby et 2-årig «Inkubatorprogram» til både eksisterende og nye bedrifter. Gjennom programmet får du tilgang til profesjonelle forretningsutviklere, kapital og nettverk. Vi har særlig god ekspertise innen industri. Kontakt Werner Melby i Klosser Innovasjon for informasjon og vurdering av ideen i forhold til inkubasjon. Sør-Hedmark Næringshage (lokalisert på Magnor, Flisa og Skarnes) tilbyr støtte til bedifter i sine lokaler gjennom målbedrift-programmet. Som målbedrift jobber du målrettet med forretningsutvikling over tid, sammen med næringshagen. Fokus vil være på verdiskaping for den enkelte bedrift, gjennom å videreutvikle forretningsmiljø, nettverk og profil.

Ta kontakt med din nærmeste næringshage for å høre mer om hvordan din bedrift kan bli målbedrift.

Finansieringsmuligheter

Det finnes ulike tilskudds- og låneordninger for nyetablere bedrifter og bedrifter i utvikling. Alle kommunene i regionen har egne næringsfond som er tilgjengelig via regionalforvaltning.no. Såkornfondet First:Seed i Hedmark er etablert av Sparebankstiftelsen Hedmark og Hedmark fylkeskommune. Fondet har en kapital på 100 millioner kroner og er et av de største regionale såkornfondene i landet. De lokale bankerne er Grue Sparebank, Odal Sparebank, Sparebank 1 Østlandet og DNB. Innovasjon Norge har en rekke tilskudds- og låneordninger. På altinn.no finner du en oversikt over mange støtteordninger.

Klosser Innovasjon og Næringshagene kan bistå med søknader til ulike finansinstitusjoner.

Vurderer du å etablere deg i Kongsvinger-regionen?

Klosser Innovasjon kan bidra med raske svar på din bedrifts spørsmål og problemstillinger. Deres forretningsutviklere involverer de riktige aktørene og har oversikt over alt fra næringsområder til markedssituasjon. De jobber tett med politisk og administrativ ledelse i hele regionen. 

Hvordan kan vi bistå?
Ta kontakt med forretningsutvikler Ola Boisen eller Stian Gulli Hanssen for mer informasjon om mulighetene for etablering av din virksomhet eller relokalisering til Kongsvingerregionen.