Slik ble Drømmehelga for Ine og Marcus i Kongsvingerregionen

Ine Lindseth Slettbakken og Marcus Borger fikk den glade nyheten om at de var vinnere av “drømmehelga” rett før sommerferien. Den siste helgen i august kom paret “hjem” og la ut på en reise for å oppleve mulighetene i Kongsvingerregionen. Utenom en omfattende pakkeliste så har de ikke hatt noen anelse om hva som venter.

Helga i korte trekk

Første stopp på reisen var Pan tretopphytter i Åsnes. Da de våknet etter en god natts søvn blant tretoppene visste de lite om at de noen timer senere skulle svinge seg fra tre til tre i Gjesåsen klatrepark, fiske med Explore Finnskogen, spise middag ved bålet og sove i Lavvo på en øde øy i Røgden.
Lørdag startet dagen med en fartsfylt båttur til fastlandet etter overnatting på Storholmen. Gleden var stor da de to fikk beskjed om at neste stopp på reisen var velværehotellet Finnskogtoppen. Etter noen timer med ren velvære fikk de beskjed om å møte i Kongsvingerhallen, hvor “To sprelske” ventet ved klarteveggen. Litt senere fikk paret en varm velkomst og historiefortelling av Lars Ovlien på Kongsvinger Festning. Ordfører i Kongsvinger, Margrethe Haarr, og Runa Sørlie Rekstad med kollega Erik Øvrum fra SSB Kongsvinger tok turen til for å snakke om karrieremuligheter i regionen. Etter en nydelig middag ved Festningen Hotel & Resort gikk paret videre til Kafé Bohem i Øvrebyen hvor artist Kenneth Norum fylte lokalene med stemningsfulle toner.
Søndag startet med kongelig frokost på festningen før avreise til Eidskog kommune. På Magnor Glassverk ble de møtt av Cato Amundsen som viste frem glassblåsefaget. Det ser forholdsvis enkelt ut når en dreven glassblåser former glass. Paret fikk erfare at det ikke er like enkelt som det kunne se ut. Litt senere og noen meter bort i gata disket Ingelsrud Konditori opp med lekre smørbrød, baristakaffe og hvetebakst til lunsj. Rett før avreise til helgens siste stopp fikk Ine og Marcus vite at vannski var helgens siste utfordring.

Vel fremme på Slåstad Vannskiklubb ble paret godt tatt imot av Knut Einar Kvisla med juniorlandslaget og andre engasjerte i klubben. Sondre Stalheim fremførte triks, slalom og hopp sammen med sine lagkamerater. Imponerende nok så mestret både Ine og Marcus vannski. Sistnevnte ble utfordret til å hoppe og stod allerede på tredje forsøk.

Hele helgen fikk Ine og Marcus kjøre en splitter ny Mercedes GLB. Takk til Kongsvinger bilsenter for lån av bil.

Kortfilm

Resultatet av drømmehelga blir en kortfilm som skal vise frem mulighetene i Kongsvingerregionen. Mats Birkeund og Hallvard Kolltveit har fulgt paret gjennom kameralinsa hele helgen. – Målet er å lage en så naturlig kortfilm som mulig uten for mye regi, og det ser det ut til at vi får til med det materiellet vi nå har sanket inn, sier regissør Mats Birkelund fornøyd. Filmen skal være klar i løpet av høsten, men blir det for lenge å vente så kan man glede seg over “behind the scenes” filmklipp og bilder fra helga på Kongsvingerregionens Instagram-profil.

Bli med bak kulissene i drømmehelga! Se arkiverte historier (stories) i mappen “drømmehelga” rett over nyhetsfeeden.

Kompetanserekruttering og reiseliv hånd i hånd

Drømmehelga-prosjektet er en del av omdømme- og kompetanserekrutteringsprogrammet i Kongsvingerregionen. Har man som gjest fått et godt inntrykk av et sted så vil naturlig nok sannsynligheten være større for at man faktisk vurderer å flytte til det stedet på et senere tidspunkt. Vårt mål med drømmehelga er nettopp det, at Ine og Marcus skal få et godt inntrykk, dele det med sin krets, og kanskje til og med én dag ta med seg sin kompetanse og vurdere å flytte «hjem» til regionen, sier utviklingssjef i Kongsvingerregionen, Lars Gillund.
Kongsvingerregionen retter en stor takk til alle involverte aktører i Drømmehelga og ser frem til lansering av filmen i høst.

Lignende saker