En dør inn til hele regionen

Slik hjelper vi deg

Gjennom Klosser Innovasjon tilbyr Kongsvingerregionen et sted og en person å forholde seg til. Det gjør det enkelt å få svar og veiledning. Klosser Innovasjon har tett samarbeid med alle 6 kommunene i regionen og andre viktige næringsaktører. Derfor kan de bidra med raske svar på din bedrifts spørsmål og problemstillinger.

Klosser Innovasjon involverer de riktige aktørene med en gang, og har oversikt over alt fra næringsområder til markedssituasjon, konkurrenter, råstoffsituasjon og andre aktører i verdikjeden.

Ta kontakt med forretningsutvikler Stian Gulli Hansen i Klosser Innovasjon for mer informasjon om hva vi kan tilby nettopp deg og din bedrift.

Skreddersydde besøk og studieturer

Vi hjelper virksomheter, investorer, utbyggere og entreprenører med å organisere tilpassede besøksprogrammer til relevante bedrifter, næringsområder eller offentlige institusjoner i Kongsvingerregionen. Vi sørger også for oppfølging og er behjelpelig med å innspill til strategiutvikling med utgangspunkt i analyse og markedsvurderinger.

Ta kontakt med forretningsutvikler Ola Boisen i Klosser Innovasjon for mer informasjon om mulighetene for etablering av næringsbygg/virksomhet eller relokalsiering  til Kongsvingerregionen.

Tett oppfølgning - som inkubator eller målbedrift

Klosser Innovasjon tilbyr et 2-årig "Inkubatorprogram" til både eksisterende og nye bedrifter. Gjennom programmet får du tilgang til profesjonelle forretningsutviklere, kapital og nettverk. Vi har særlig god ekspertise innen industri. Kontakt Werner Melby i Klosser Innovasjon  for informasjon og vurdering av ideen i forhold til inkubasjon.

Sør- Hedmark næringshage (lokalisert på Magnor, Flisa og Skarnes) tilbyr støtte til bedifter i sine lokaler gjennom målbedrift-programmet. Som målbedrift jobber du målrettet med forretningsutvikling over tid, sammen med næringshagen. Fokus vil være på verdiskaping for den enkelte bedrift, gjennom å videreutvikle forretningsmiljø, nettverk og profil. Ta kontakt med din nærmeste næringshage for å høre mer om hvordan din bedrift kan bli målbedrift.

Finansieringsmuligheter

Det finnes mange ulike tilskudds- og låneordninger for nyetablere og bedrifter i utvikling. Alle kommunene i regionen har egne næringsfond som er tilgjengelig via regionalforvaltning.no. Såkornfondet First:Seed i Hedmark er etablert av Sparebankstiftelsen Hedmark og Hedmark fylkeskommune. Fondet har en kapital på 100 millioner kroner og er et av de største regionale såkornfondene i landet. De lokale bankerne er Grue Sparebank, Odal Sparebank, Sparebank 1 Østlandet og DNB. Innovasjon Norge har en rekke tilskudds- og låneordninger. På altinn.no finner du en oversikt over mange støtteordninger.

Klosser Innovasjon hjelper deg gjerne med søknader til ulike finansinstitusjoner.

Etablererkurs og faglig påfyll

Ønsker du å starte egen bedrift? Har du drevet ei stund og trenger påfyll? Har du en idé du gjerne skulle testet ut? Skal du overta gård? Trenger du et nettverk og noen å diskutere med?

Fylkeskommune tilbyr etablererkurs hvert semester. Kursholdere er selv gründere og har god erfaring i å utvikle egne bedrifter. Kurset gir deg nyttig kunnskap innen bl.a. markedsføring og økonomi og siste kurskveld kan du presentere din egen forretningsmodell.

Målet med etablereropplæringen er å øke antall nyetableringer i Hedmark og gi eksisterende og potensielle etablerere bedre kompetanse og nettverk.

AButvikling er asnvarlig for kurset. I vår region avholdes kursene i Klosser Innovasjons lokaler på Kongsvinger.

Les mer om kurset: Etablererskolen

Hvordan kan vi bistå din bedrift?

Vurderer du å flytte virksomheten din?

Er du interessert i informasjon om inkubatorprogrammet?