Potato Scandinavia går av stabelen på Grinder gård 18. august – det er ventet 1500-2000 besøkende!

Poteten er i sentrum når årets Potato Scandinavia åpner i Grue 18. august.

Potato Scandinavia så dagens lys i Dagsmark i Finland i 2015, og i Norge ble potetmessen arrangert for første gang på Grinder gård i Grue i 2017. Arrangementet ønskes arrangert hvert tredje år i Norge, Sverige og Finland, men har de siste årene hatt noe opphold grunnet pandemien.

Men nå skjer det igjen: 18. august kan det igjen inviteres til en ny runde med Potato Scandinavia på Grinder gård! Det er ventet hele 1500-2000 besøkende denne dagen.

Grue er den største potetkommunen i landet, og det er derfor helt naturlig at arrangementet legges til vår region, sier Asbjørn Holmen i Klosser Innovasjon, som er prosjektansvarlig. Her presenteres den nyeste forskningen og teknologien på området, og når så mange relevante aktører møtes vil dette på sikt kunne føre til ytterligere innovasjon, legger han til.

I løpet av messen er det muligheter for å delta på utstillinger og snakke med aktører i hele potetindustrien. De fleste leverandørene er representert for å vise fram siste nytt innen potetproduksjon og jordbearbeiding. Her får utstyrsleverandørene en unik mulighet til å vise hva maskinene duger til i praksis. Det blir også fagforedrag, hvor du vil få de siste oppdateringene fra utstyrsleverandører, rådgivere og forskere på potetrelaterte temaer.

I tillegg til dette vil du kunne delta på omvisning hos Hvebergsmoen potetpakkeri, som er et av Europas mest moderne pakkeri. Du kan også få oppleve forsøksfelt, demofelt og storskalafelt med både eksisterende og nye potetsorter i realistiske omgivelser.

Følg med på programmet gjennom dagen. Minibusser går i shuttletrafikk fra parkeringa til utstillingsområdet. Bussen kjører også til Hvebergsmoen Potetpakkeri.

På årets messe finner du:

  • Maskindemo i felt
  • Utstilling
  • Forsøksfelt i regi NLR Øst
  • Fagforedrag
  • Omvisning på Hverbergsmoen Potetpakkeri
  • Mat og drikke

Les mer om arrangementet her: www.potatoscandinavia.no

Lignende saker