Skal bygge stolthet – inviterer til Norges største reunion

Drømmer du om å flytte hjem, eller vil du lære mer om mulighetenes region? Følg med på kongsvingerregionen.no hver uke resten av året!

– Vi var en nederlagsdømt region som har klart å snu skuta, og Kongsvingerregionen har de siste årene opplevd positiv vekst i antall arbeidsplasser og investeringer. Dessverre ser vi ikke tilsvarende vekst i innbyggertallet og dette ønsker vi å gjøre noe med nå, sier regionrådsleder Kamilla Thue.

2. september sparker en samlet region i gang en kampanje som skal bidra til skape innbyggerstolthet og gode ambassadører for å formidle positivitet og vekst, men også rekruttere kompetanse ved å bygge framtidstro med solskinns- og suksesshistorier fra hele regionen. 

Skal vise fram en region i vekst

Kampanjenavnet «Back to my roots» understreker tydelig hvem som er hovedmålgruppen for prosjektet.

– Gjennom undersøkelser vet vi blant annet at mange innbyggere ønsker å flytte hjem til Kongsvingerregionen, men at de kanskje ikke har argumentene for å overbevise seg selv eller sine nærmeste om å ta steget. Vi skal hjelpe både eksisterende innbyggere og utflyttede mennesker fra Kongsvingerregionen med å bli gode ambassadører for hjemdistriktet sitt, samt vise at dette faktisk er en vekstregion med enorme muligheter, sier Thue, som også er ordfører i Eidskog kommune.

Hver uke resten av året vil det bli publisert reportasjer fra hele regionen på kongsvingerregionen.no, om blant annet næringsliv, nye innbyggere, boligprosjekter, spennende studier og kultur. Kampanjen avsluttes med et åpent arrangement for de som vil flytte hjem eller bli bedre kjent med regionen 18. januar.

– Da inviterer vi til Norges største reunion. Her kan alle som en gang har bodd i Kongsvingerregionen komme og se på alt vi har å tilby, og så skal vi sørge for å gi deg argumenter nok til at du reiser tilbake i visshet om at denne regionen er attraktiv, i vekst og med gode framtidsutsikter, lover Thue

Mulighetenes arena

Kommunene i Kongsvingerregionen og Klosser Innovasjon gjennomførte tidligere i år flere undersøkelser blant eksisterende innbyggere og utflyttede for å kartlegge hvilke hindre vi står overfor i jakten på nye innbyggere. Resultatet var tydelig: Vi har ikke klart å synliggjøre våre fortrinn og suksesshistorier godt nok, som igjen medfører at de potensielle hjemflytterne velger å ikke komme tilbake.

– Vi ser at Kongsvingerregionen kan være attraktiv for tilbakeflytting for småbarnsforeldre eller par som planlegger en familieforøkelse. Her kan vi tilby et roligere liv uten bekymringer for tidsklemma, nærhet til familie og venner, drømmehuset med hage, og tilgang til variert natur, jakt og fiske.

– Kongsvingerregionen er også en mulighetens arena i forhold til gründere, med ulike virkemiddelapparat, framoverlente kommuner og tilskuddsmuligheter. De interessante kompetansestillingene finnes også her, men de er ikke godt nok kjent ennå, legger regionrådslederen til.

Sammen om vekst

Bak kampanjen og målet står en samlet region; næringsliv, kommuner og virkemiddelapparat. Ordfører Kamilla Thue ønsker at alle politiske partier også skal ta del i denne satsingen:

– Vi ønsker at alle ordførerkandidater blir med, og jeg oppfordrer til en dugnad for regionen. For å symbolisere Kongsvingerregionens ønske om vekst, skal vi plante et tre for fellesskapet. Skal vi lykkes, må vi gjøre det sammen.

 

Leverandør av granplanter til markeringen: Granli Planteskole

 

Hver kommune planter et tre for felles regional grønn vekst

 

Ordfører i Kongsvinger kommune, Sjur Strand, plantet treet som symboliserer ambisjonen om grønn vekst

 

Sammen for vekst

Lignende saker