Skip to content

“Alle” på hjemmekontor betyr travle dager for Hedmark IKT

Ansatte i Hedmark IKT gjør en formidabel jobb for å sikre at systemer fungerer som de skal nå som de fleste av oss er avhengig av hjemmeundervisning og smidige hjemmekontorløsninger. Petter Berg, bedriftens informasjons- og opplæringsrådgiver, ber oss om å slå av «trollet» og ha folkeskikk på internett spesielt i denne tiden hvor mange sitter for seg selv.

Navn: Petter Berg
Arbeidssted: Hedmark IKT
Stillingstittel: Informasjon- og Opplæringsrådgiver

Start video

Spørsmål til deg som holder hjulene i gang

Hva slags kompetanse/utdanning kreves i din jobb?
Generell kompetanse innen IKT (Informasjon- og kommunikasjonsteknologi). Kompetanse innen kommunikasjon på høgskole-nivå er en fordel, men personlig egnethet er viktigst.

Hva er dine kjerneoppgaver?

Produsere og bistå med produksjon av opplæringsmateriell, og legge til rette for god informasjonsflyt mellom Hedmark IKT og eierkommunene.
Hvordan har jobbhverdagen din vært de siste ukene sammenlignet med normale tilstander. Gi en kort forklaring av hvordan ser en «normal» dag ser ut i disse korona-tider?
De siste ukene har det gått med mange timer på å lage opplæringsmateriell til bruk av blant annet Microsoft Teams. Da er det en fordel med hjemmekontor, for da slipper man forstyrrelser.
Hvorfor er jobben din viktig og hvordan bidrar du/din bedrift til å holde samfunnet i gang?

Nå som elever er avhengig av hjemmeundervisning og mange sitter på hjemmekontor, er det svært viktig at alle systemer fungerer som de skal. Hedmark IKT jobber døgnet rundt for å påse at systemene holdes gående. Kapasiteten på systemene sprenges over hele verden, noe som fører til problemer hos sluttbrukeren, her er det da viktig at vi bistår med det vi kan for at de skal komme seg gjennom hverdagen. Det er mange som nå benytter flere av disse systemene for første gang, og kanskje litt annerledes enn det de er vant til. Det er derfor viktig at vi kan bistå med veiledning, slik at man får gjennomført jobben sin på best mulig måte.

Har du noen faglige tips eller råd som folk bør følge i disse tider?
Følg de råd helsemyndigheten ber oss følge! Dette er viktigere enn noen gang. Ut over dette vil jeg anbefale dere å oppføre dere pent på internett. Flere mennesker er isolert enn noen gang, og den enste relasjonen mange nå har med omverdenen er via sosiale plattformer. Slå av «trollet» og ha folkeskikk på internett er derfor viktig.
Hva vil du si til andre som vurderer din yrkesretning?
Go for it! Kommunikasjon er viktigere enn noen gang, og er en kompetanse som trengs i alle bedrifter/organisasjoner.
Hva er det beste med å jobbe/bo i Kongsvingerregionen?
Jeg bor midt i skauen, hvor det er stille og fredelig, samtidig som jeg har relativt kort vei inn til sentrum. Her får jeg det beste fra by og land!

Se filmen av Petter på Insta og facebook.

Start video

Les flere liknende saker i serien “Vi holder hjulene i gang” hvor målet er å synliggjøre spennende og relevante arbeidsplasser i Kongsvingerregionen som har en spesielt viktig oppgave i en krevende tid.