Skip to content

Skarstad Gartneri – et salgsvindu for lokale produsenter og småskalaprodusenter

I Kongsvingerregionen, rett utenfor Kongsvinger, finner du familiegården Skarstad. Stedet er kjent for sine ureiste friske grønnsaker, kortreiste lokale fristelser og en hyggelig gårdskafé hvor det serveres smakfulle retter. Les intervjuet med Linda Skarstad og få innblikk i arbeidshverdagen på gården.

Navn: Linda Skarstad
Arbeidssted: Skarstad Gartneri
Stillingstittel: Kjøkken og Gårdsmarked ansvarlig

Start video

Spørsmål til deg som holder hjulene i gang

Hva slags kompetanse/utdanning kreves i din jobb?
Interesse for mat og produksjon, teknisk kompetanse i forhold til ulike datasystemer, lager/logistikk, stor arbeidskapasitet, liker hektiske dager med masse kunder.
Hvordan har jobbhverdagen din vært de siste ukene sammenlignet med normale tilstander. Gi en kort forklaring av hvordan ser en «normal» dag ser ut i disse korona-tider?
De siste ukene har vært veldig hektiske. Vi har hatt veldig godt besøk på gården og det krever ekstra innsats fra alle i forhold til koronatiltakene vi har gjort. En normal arbeidsdag starter på kjøkkenet hvor vi prepper og forbereder kafe. Så er det en tur ut i gårdsmarkedet og passe på at alt er som det skal der. At varer er satt ut, priset og lagt inn i kassene. Vi åpner dørene kl. 12.00 og da går det i ett frem til vi stenger kl. 19.00
Hvorfor er jobben din viktig og hvordan bidrar du/din bedrift til å holde samfunnet i gang?
Vi ønsker å være et salgsvindu for andre lokale produsenter og småskalaprodusenter. Kundene våre har vært veldig flinke til å støtte norske produsenter nå og vi har solgt bra av både våre egne varer og de andre varene. Dette er veldig positivt for alle som lever på små marginer og små produksjoner og bidrar til at de kan holde produksjonen i gang. Mange nyter lunsj, kaffe og kaker på uteserveringen hvor det er god avstand mellom bordene og man har den plassen man trenger i disse.
Har du noen faglige tips eller råd som folk bør følge i disse tider?
Husk at det fortsatt er viktig å holde avstand og vaske hender!
Hva vil du si til andre som vurderer din yrkesretning?
Jobbe med mat og mennesker er absolutt å anbefale.
Hva er det beste med å jobbe/bo i Kongsvingerregionen?
Det skjer veldig mye spennende i regionen og Kognsvinger. Hele strandpromenaden og byparken området er blitt utrolig bra og fint. Har man barn er det masse å finne på og vanskelig å velge hva man skal velge. Det er mange fine turmuligheter i området og man har alt man trenger samtidig som det kun er en liten togtur inn til Oslo om man skulle ønske litt storbyliv innimellom.

Se filmen hvor Linda forteller om sin arbeidshverdag i unntakstilstand Insta og facebook.

Start video

Les flere liknende saker i serien “Vi holder hjulene i gang” hvor målet er å synliggjøre spennende og relevante arbeidsplasser i Kongsvingerregionen som har en spesielt viktig oppgave i en krevende tid.