Skip to content

Mapei AS opprettholder normal drift til tross omfattende smitteverntiltak.

Atle Sæther Løvaas jobber nå som innsatsleder for pålagt smittevern, og forteller at alle ansatte i bedriften bidrar for å holde hjulene igang. Industrigiganten har innført en rekke smitteverntiltak de siste ukene, noe som har resultert i at daglige rutiner har blitt snudd på hodet. Likevel evner Mapei AS å opprettholde «normal» drift.

Navn: Atle Sæther Løvaas
Arbeidssted: Mapei AS
Stillingstittel: Laborant. I tillegg er jeg nestleder/innsatsleder i vårt pålagte industrivern.
Utdannelse: Faglaborant

Start video
Start video

Spørsmål til deg som holder hjulene i gang

Hva slags kompetanse/utdanning kreves i din jobb?
Fagbrev i laboratoriefaget, eller annen relevant praksis. I forhold til industrivern må alle ha tilstrekkelig med kurs i industrivern, samt gjennomføre flere årlige øvelser, og teoretisk oppdatering/repetering.
Forklar hva som gjør at din arbeidsplass har en viktig rolle spesielt i disse dager.
Vi produserer et vidt spekter av kjemiske produkter for bygg og anleggsbransjen. Dette resulterer i at myndigheten kategoriserer oss som en storulykkebedrift, og igjen pålegger bedriften en beredskap i form av robust industrivern. Vi opprettholder «normal» drift også i disse corona-tider. Derfor er min funksjon i industrivernet viktig for å ivareta den interne beredskapen ved bedriften.
Hvordan har jobbhverdagen din vært de siste ukene sammenlignet med normale tilstander?
Bedriften har proaktivt, i samråd med folkehelsemyndighetene, bedriftshelsetjenesten og kommunens anbefalinger, gjennomført en rekke smitteverntiltak. Alle i bedriften er berørt i en eller annen grad. Daglige rutiner er snudd litt på hodet. Likevel tilpasser vi oss ganske bra, og arbeidsoppgavene blir gjort. Tar bare litt lengre tid.
Hvilke typiske spørsmål må du svare på/ Hva må du hjelpe til med?
Siden jeg er en del av bedriftens nyopprettede «beredskapsgruppe» ifm. corona, får jeg en del praktiske spørsmål rundt bedriftens smitteverntiltak.
Kan du fortelle om en situasjon som har gitt deg en god følelse?
Synes engasjementet fra alle ansatte, og viljen til å bidra i «dugnaden» er beundringsverdig. Alle ønsker å holde hjulene ved bedriften i gang.
Har du noen tips/råd som du tenker at folk bør følge i disse tider?
Ta anbefalingene fra myndighetene på alvor! Gjør ditt ytterste for å unngå smitte, og å smitte andre.
Hva vil du si til andre som vurderer din yrkesretning?
Er bare å glede seg.
Hva er det beste med å jobbe/bo i Kongsvingerregionen?
Folketettheten er ikke for stor, kort veg til sentrale strøk, og naturen tilgjengelig rett utenfor inngangsdøra.

Se hvorfor Atle trives med å jobben i Mapei i filmen som ligger på Insta og facebook.

Kan du tenke deg å lese mer om hvilke smitteverntiltak Mapei har innført i forbindelse med Koronavirusutbruddet? Les sak her.

Start video

Les flere liknende saker i serien “Vi holder hjulene i gang” hvor målet er å synliggjøre spennende og relevante arbeidsplasser i Kongsvingerregionen som har en spesielt viktig oppgave i en krevende tid.