Skip to content

Schütz Nordic opplever enorm etterspørsel

Schütz Nordic produserer plasttanker til bransjer innen medisin, desinfeksjon, kjemikalier, mat og vannrenseverk. Etterspørselen har de siste ukene har vært enorm og de ansatte jobber hardt for å produsere og levere til sine kunder i hele Norden. Teknisk leder i bedriften, Andrè Skjerpen, har tatt seg tid til å svare på noen spørsmål om hvordan hverdagen er ved en samfunnskritisk emballasjeprodusent i disse dager.

Navn: Andrè Skjerpen
Arbeidssted: SCHÜTZ Nordic AS
Stillingstittel: Teknisk leder
Utdannelse: Fagbrev driftsoperatår kjemisk teknisk

Start video

Spørsmål til deg som holder hjulene i gang

Hva slags kompetanse/utdanning kreves i din jobb?
Generell teknisk kompetanse. Vi jobber mye med svært avanserte formstøpingsmaskiner for plast, robotkompetanse, generelle styringssystemer innenfor industrien.
Forklar hva som gjør at din arbeidsplass har en viktig rolle spesielt i disse dager.
Vi lager og leverer emballasje til næringsmiddel- og medisinbransjen, samt at vi har kunder som leverer anitbac og andre kjemikalier til desinfisering.
Hvordan har jobbhverdagen din vært de siste ukene sammenlignet med normale tilstander?
Egentlig ganske normalt svært hektiske dager. Vi har litt mer press på oss nå, da vi vet at noen av våre kunder trenger vår emballasje til å jobbe med smittevern. I fabrikken har vi allerede strenge rutiner med tanke på smittevern, men vi har ytterligere gjort tiltak.
Hvilke typiske spørsmål må du svare på/ Hva må du hjelpe til med?
Tekniske spørsmål, holde produksjonslinjer og fabrikk i gang. Jeg bruker også en del tid på å planlegge hva det tekniske teamet skal prioritere av jobber. Vi har nettopp investert 25 millioner i ny produksjonslinje, så mye av fokuset er her nå.
Kan du fortelle om en situasjon som har gitt deg en god følelse?
Det opplever jeg hver dag! Det kan være store eller små utfordringer her på fabrikken og alle blir alltid glade når vi får ting i gang eller gjør noen smarte forbedringer.
Har du noen tips/råd som du tenker at folk bør følge i disse tider?
Følg rådene og respekter rådene som myndighetene setter. Følg også reglene som din arbeidsplass setter. Møt opp på jobb og gjør ditt beste!
Hva vil du si til andre som vurderer din yrkesretning?
Det kommer til å bli stort behov for folk med fagkompetanse i tiden fremover. Det kommer til å bli flere roboter som skal styres/vedlikeholdes og styringssystemene blir mer kompliserte. Hverdagen min er veldig spennende og jeg gleder meg til å dra på jobb hver dag. Så det er ingenting å lure på!
Hva er det beste med å jobbe/bo i Kongsvingerregionen?
Regionen ligger veldig bra til. Kort vei til det aller meste. Jeg har en trygg jobb å gå til, gode og trygge oppvekstmuligheter. By og bygd i samme pakke!

Se filmen av Andrè på facebook.

Start video

Les flere liknende saker i serien “Vi holder hjulene i gang” hvor målet er å synliggjøre spennende og relevante arbeidsplasser i Kongsvingerregionen som har en spesielt viktig oppgave i en krevende tid.